Menns seksualitet (Heftet)

Forfatter:

Haakon Aars

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 312
Illustratør: Emaus, Marta
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202303648
Kategori: Medisin og Helsefag
Fag: Helsefag, Medisin
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Menns seksualitet

I denne boka setter forfatteren den seksuelle helsen på dagsordenen og beskriver den mannlige seksualiteten. Han belyser menns seksuelle mangfold og lyst, drifter, tenninger og gleder. Boka tar opp de alminneligste seksuelle problemstillingene og bekymringene menn sliter med, samt hvordan disse kan behandles.

Boka gir en innføring i mannlig seksualitet og seksuell helse for leger, psykologer, sykepleiere, andre fagfolk og studenter. Den er nyttig for behandlere, terapeuter og sexologiske rådgivere, men også for alle andre som ønsker å forstå mer av menns seksualitet og betydningen av seksuell helse.

Haakon Aars er en av Nordens mest anerkjente sexologer og den eneste med spesialitet innen psykiatri og klinisk sexologi. Boka bygger på hans mer enn 30-årige lange erfaring fra klinisk arbeid med seksualitet som lege, psykiater og sexolog, gjennom internasjonalt faglig samarbeid, undervisning og ulike medier.

Noen sentrale temaer:
- Hva er seksualitet og seksuell helse?
- Hvordan oppstår seksuell lyst og tenning?
- - Hvordan kommunisere om seksualitet?
- Finnes en overgangsalder hos menn, og hvordan arter den seg?
- Hva skjer når varig sykdom kommer i veien for seksualiteten?
- Hvordan kan seksuelle problemer og lidelser behandles?
- Hva kan man selv gjøre for den seksuelle helsen, lysten, gleden og nytelsen?

Til toppen

Presse Menns seksualitet

Endelig en bok om menns seksualitet

«De fleste synes det er vanskelig å snakke om en så intim og personlig del av livet som seksualiteten er. Kvinner har alltid vært flinkere enn menn til å åpne seg og snakke om sine følelser og intime forhold. Dette bekreftes av at vi til nå ikke har hatt en nordisk bok som setter søkelyset på menns seksualitet. Nå er den her, og det skal vi være glade for. [...] Boken er lettlest og oversiktlig. Den vil være til god hjelp for fastleger, studenter og mange med interesse for mannens seksualitet.»

M. Andersen, Tidsskrift for Den norske legeforening 11/2011Les hele anmeldelsen

«Det er imponerende gjort. Haakon Aars’ måte å skrive om mannlig seksualitet på er respektfull, omtenksom og svært oppklarende. Dessuten er boka lettlest, luftig og oversiktlig. Jeg mener boka er særdeles aktuell og lærerik for helsepersonell innenfor alle fagområder og på alle nivåer. Ikke minst bør den inngå i pensum på sykepleierutdanningene.»

Kjetil Skotte, Sykepleien 7/2011

Til toppen

Forfatter(e)
Haakon Aars er en av Nordens mest anerkjente sexologer og den eneste med spesialitet innen psykiatri og klinisk sexologi. Han har gjennom snart 30 år arbeidet som lege med klinisk sexologi som fag- og arbeidsfelt. Han er privatpraktiserende spesialist i psykiatri, har skrevet artikler og kapitler i en rekke bøker, er en etterspurt foredragsholder og underviser både kollegaer, andre fagpersoner, studenter og pasientgrupper i Norge og utlandet. Aars er fast spaltist i aviser og en aktiv deltager i mange medier.