Menneskets funksjonelle anatomi (Ebok)

Med hovedvekt på bevegelsesapparatet

Forfatter:

Hans A. Dahl og Eric Rinvik

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 782
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 26.83 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202680558
Kategori: Medisin , Idrettsfag , Pedagogikk og lærerutdanning og Lærerutdanning
Fag: Idrettsfag, Lærerutdanning, Medisin
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Menneskets funksjonelle anatomi

I «Menneskets funksjonelle anatomi» (3. utgave) er et stort antall figurer fra forrige utgave erstattet av tydeligere, mer informative og brukervennlige figurer. Dette gjelder spesielt i kapitlene som omhandler muskler, ledd og årer. Det er også gjort en rekke oppdateringer i teksten, blant annet nye tekstbokser med oppdatert kunnskap, og boka har fått nytt format og ny layout.

Boka er velegnet for alle som trenger grunnleggende kunnskap om menneskets funksjonelle anatomi, som studenter i medisin, odontologi, fysioterapi, mensendieck og ergoterapi samt studenter ved Norges Idrettshøgskole og de pedagogiske høgskolene som gir utdanning i idretts- og helsefag.

Til toppen

Andre utgaver

Menneskets funksjonelle anatomi
Bokmål Innbundet 2010
Forfatter(e)

Hans A. Dahl (1938-2016) var lege og professor i anatomi ved Norges Idrettshøgskole. I tillegg til anatomi, underviste han i kontroll av motorikk og cellebiologi. Han forsket blant annet på egenskaper til forskjellige muskelfibertyper og hvordan aktivitet påvirker muskelfibertypeovergang. Han har skrevet flere lærebøker i anatomi og fysiologi, og bøkene "Klar ferdig gå" og "Mest om muskel" brukes i idrettsutdanning mange steder.