Menneskets funksjonelle anatomi (Ebok)

Med hovedvekt på bevegelsesapparatet

Forfatter:

Hans A. Dahl og Eric Rinvik

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 782
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 26.83 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202680558
Kategori: Medisin , Idrettsfag , Pedagogikk og lærerutdanning og Lærerutdanning
Fag: Idrettsfag, Lærerutdanning, Medisin
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Menneskets funksjonelle anatomi

I «Menneskets funksjonelle anatomi» (3. utgave) er et stort antall figurer fra forrige utgave erstattet av tydeligere, mer informative og brukervennlige figurer. Dette gjelder spesielt i kapitlene som omhandler muskler, ledd og årer. Det er også gjort en rekke oppdateringer i teksten, blant annet nye tekstbokser med oppdatert kunnskap, og boka har fått nytt format og ny layout.

Boka er velegnet for alle som trenger grunnleggende kunnskap om menneskets funksjonelle anatomi, som studenter i medisin, odontologi, fysioterapi, mensendieck og ergoterapi samt studenter ved Norges Idrettshøgskole og de pedagogiske høgskolene som gir utdanning i idretts- og helsefag.

Til toppen

Andre utgaver

Menneskets funksjonelle anatomi
Bokmål Innbundet 2010
Presse Menneskets funksjonelle anatomi

«Alt i alt er «Menneskets funksjonelle anatomi» en svært god lærebok i anatomi. Den inneholder alt man trenger å vite, pakket inn i en passe tykk bok med fin layout og fint format. Grundig, presis og så ”lettlest” som en tung anatomilærebok overhodet kan være. [...] Først og fremst er det en lærebok som gir en oversiktlig og god innføring for alle som vil lære seg anatomi, og det lykkes den godt i å få til.»

Nikolai Bakketun, Æsculap 5/2010

Til toppen

Forfatter(e)

Hans A. Dahl (1938-2016) var lege og professor i anatomi ved Norges Idrettshøgskole. I tillegg til anatomi, underviste han i kontroll av motorikk og cellebiologi. Han forsket blant annet på egenskaper til forskjellige muskelfibertyper og hvordan aktivitet påvirker muskelfibertypeovergang. Han har skrevet flere lærebøker i anatomi og fysiologi, og bøkene "Klar ferdig gå" og "Mest om muskel" brukes i idrettsutdanning mange steder.