Matematikk for barnehagelærere (Heftet)

Forfatter:

Martin Carlsen, Unni Wathne og Gro Blomgren

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 326
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Matematikk for førskolelærere
ISBN: 9788202482671
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Antall, rom og form , Språk, tekst og matematikk og Barnehagelærerutdanning
Fag: Antall, rom og form, Språk, tekst og matematikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Matematikk for barnehagelærere

Dette er en ny, oppdatert utgave av denne populære innføringsboka i matematikk for barnehagelærere. Boka er oppdatert med nyere forskning.

Utgangspunktet er Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver. Det at barnehagelæreren undrer seg sammen med barna, at barnehagelæreren og barna stiller spørsmål til hverandre, diskuterer og argumenterer, er et viktig grunnlag for matematikklæring i barnehagen. I denne reviderte utgaven er det flere nye konkrete forslag til matematikkaktiviteter. Aktivitetene er prøvd ut i praksis med studenter, barn og personale ved barnehager.

Det er repetisjonsoppgaver, undringsoppgaver og eksempler fra eksamensoppgaver etter hvert kapittel.

Matematikk for barnehagelærere, 3. utgave, er vesentlig omarbeidet for å imøtekomme de endringer som er skjedd både i barnehagelærerutdanningen og i barnehagens virksomhet. Boka er revidert på bakgrunn av Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver (2017). Etter råd fra mange studenter inneholder denne utgaven en fasit til utvalgte oppgaver.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Martin Carlsen er førsteamanuensis i matematikkdidaktikk ved Universitetet i Agder og underviser i førskolelærerutdanningen.

Unni Wathne er førsteamanuensis i matematikkdidaktikk ved Universitetet i Agder og underviser i førskolelærerutdanningen.

Gro Blomgren har hovedfag i matematikkdidaktikk og arbeider på 1. til 4. trinn ved Brentemoen skole i Lillesand. Blomgren har tidligere undervist i førskolelærerutdanningen ved Universitetet i Agder.