Matematikk for barnehagelærere (Heftet)

Forfatter:

Martin Carlsen, Unni Wathne og Gro Blomgren

Legg i ønskeliste

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 326
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Matematikk for førskolelærere
ISBN: 9788202482671
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Antall, rom og form , Språk, tekst og matematikk og Barnehagelærerutdanning
Fag: Antall, rom og form, Språk, tekst og matematikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Matematikk for barnehagelærere

Matematikk for barnehagelærere, 3. utgave, er vesentlig omarbeidet for å imøtekomme de endringer som er skjedd både i barnehagelærerutdanningen og i barnehagens virksomhet. Boka er revidert på bakgrunn av Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver (2017). Etter råd fra mange studenter inneholder denne utgaven en fasit til utvalgte oppgaver.

De to første kapitlene har vært gjennom omfattende endringer og diskuterer matematikkfagets plass og sammenheng i kunnskapsområdet Språk, tekst og matematikk. Videre diskuteres lekbegrepet, lekbasert læring og veiledet lek opp mot nyere pedagogisk-psykologisk og matematikkdidaktisk forskning på området. Kapittel 2 er oppdatert på nyere matematikkdidaktisk forskning. Kapittel 3 er totalt omarbeidet for bedre å få fram det faglig viktige innholdet knyttet til tall og telling. Ett nytt kapittel 4 tar opp overgangen mellom barnehage og skole innen temaet tall og telling. Også kapittel 7, 8, 9 og 10 inneholder omfattende endringer basert på nyere forskning, innspill fra studenter og egne erfaringer fra bruk av boka. Det er repetisjonsoppgaver og utforskningsoppgaver etter hvert kapittel. Utgaven inneholder også et stikkordsregister.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)
Martin Carlsen er førsteamanuensis i matematikkdidaktikk ved Universitetet i Agder og underviser i førskolelærerutdanningen.
Unni Wathne er førsteamanuensis i matematikkdidaktikk ved Universitetet i Agder og underviser i førskolelærerutdanningen.
Gro Blomgren har hovedfag i matematikkdidaktikk og arbeider på 1. til 4. trinn ved Brentemoen skole i Lillesand. Blomgren har tidligere undervist i førskolelærerutdanningen ved Universitetet i Agder.