Mat og helse-boka

Mat og helse-nett 8-10 (elevlisens) (Nettsted)

Forfatter:

Arsky, Borchsenius, Fulland og Hammeren

Forfatter: , , og
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2017
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
ISBN: 9788202562700
Kategori: Mat og helse
Fag: Mat og helse
Varighet: Fram til 31.08.2022
Nivå: 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn
Om utgivelsen Mat og helse-nett 8-10 (elevlisens)

Elevnettstedet gjelder for én elev i ett skoleår og inneholder blant annet utdypende teori, oppgaver, begrepsbank og oppskriftsbank.

I tillegg har nettstedet noen større temaer:

Mat for bedre helse

Her får elevene lære om begrepene "sunt kosthold", og "sunn livsstil", om vanlige livsstilssykdommer, allergier og intoleranser og om ulike spiseforstyrrelser.

Entreprenørskap

Temaet tar for seg prosessen fra en idé blir skapt til et ferdig produkt er presentert for andre.

Til toppen

Forfatter(e)

er utdannet ernæringsfysiolog (cand.scient.) fra Universitetet i Oslo. Hun har utgitt et titall bøker om helse og ernæring og er fast skribent i Hjemmet Helse. I tillegg holder hun fermenteringskurs og kostholdsforedrag rundt om i landet. Gunn Helene underviser også på lærerutdanningen i mat og helse-faget.

Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog med en mastergrad i klinisk ernæring fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Cathrine jobber med ernæringsformidling og er gründer av bramat.no og sunnogsprek.no. I tillegg jobber hun som konsulent, og skriver lærebøker og andre bøker om kosthold, vekt og helse.

Cathrine Fulland har hovedfag i ernærings-, helse- og miljøfag fra Høgskolen i Akershus i samarbeid med Folkehelseinstituttet. Hun jobber i dag som faglærer i mat og helse og naturfag ved Smestad skole i Oslo. Cathrine har vært nestleder for Landslaget for mat og helse i skolen og har jobbet for Utdanningsdirektoratet i flere prosjekter, bl.a. med å lede læreplangruppa i mat og helse til fagfornyelsen.

Ranveig Hammeren er adjunkt. Hun har jobbet i Pedagogisk veiledningstjeneste i Sørum og jobber i dag som faglærer i norsk, KRLE og mat og helse på Bingsfoss ungdomsskole i Sørum kommune. Ranveig er MOT-coach på egen skole og veileder for PPU-studenter ved Universitetet i Oslo.

Mat og helse-boka
Mat og helse-boka 8-10 er skrevet til læreplanen i mat og helse for ungdomstrinnet (Kunnskapsløftet). Til fagfornyelsen blir dette læreverket erstattet av Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm.