Mat og helse-boka

Mat og helse-boka Unibok (Nettsted)

Forfatter:

Arsky, Borchsenius, Fulland og Hammeren

Forfatter: , , og
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2017
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
ISBN: 9788202563462
Kategori: Mat og helse
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Mat og helse
Varighet: Fram til 31.08.2019
Nivå: 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn
Komponent: Digital ressurs
Om utgivelsen Mat og helse-boka Unibok

Mat og helse-boka 8-10 er en ny lærebok i mat og helse for ungdomstrinnet. Boka er skrevet etter læreplanen i faget mat og helse og følger gjeldende kostråd. Bak Mat og helse-boka 8-10 står det sterke fagfolk, og forfatterteamet er satt sammen av to ernæringsfysiologer og to lærere.

Unibok
Unibok er en fleksibel digital lærebok som automatisk tilpasser seg skjermstørrelsen, enten eleven bruker pc, nettbrett eller mobil. Den fungere også godt for elever som trenger tilrettelegging.

Eleven kan:

  • Laste ned bok og bruke den offline
  • Lære seg god studieteknikk ved å bruke verktøyene som ligger i alle unibøker
  • Lage egne notater og bokmerket og markere tekst
  • Skrive oversiktlige notater som kan lastes ned og redigeres
  • Justere skriftstørrelse og visning
  • Søke i teksten

Til toppen

Forfatter(e)

Gunn Helene Arsky er utdannet ernæringsfysiolog (cand.scient.) fra Universitetet i Oslo og jobber i BAMA. Hun har utgitt et titall bøker om helse og ernæring og er fast skribent i Hjemmet Helse. I tillegg holder hun fermenteringskurs og kostholdsforedrag rundt om i landet. Gunn Helene underviser også på lærerutdanningen i mat og helse-faget.

Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog med en mastergrad i klinisk ernæring fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Cathrine jobber med ernæringsformidling og er gründer av bramat.no og sunnogsprek.no. I tillegg jobber hun som konsulent, og skriver lærebøker og andre bøker om kosthold, vekt og helse.

Cathrine Fulland har hovedfag i ernærings-, helse- og miljøfag fra Høgskolen i Akershus i samarbeid med Folkehelseinstituttet. Hun jobber i dag som faglærer i mat og helse og naturfag ved Smestad skole i Oslo. Cathrine har jobbet for Utdanningsdirektoratet i flere prosjekter, bl.a. med å lage veilederen til læreplanen i mat og helse. Hun har vært nestleder for Landslaget for mat og helse i skolen og har fortsatt tette bånd til organisasjonen.

Ranveig Hammeren er adjunkt. Hun har jobbet i Pedagogisk veiledningstjeneste i Sørum og jobber i dag som faglærer i norsk, KRLE og mat og helse på Bingsfoss ungdomsskole i Sørum kommune. Ranveig er MOT-coach på egen skole og veileder for PPU-studenter ved Universitetet i Oslo.

Mat og helse-boka
Mat og helse-boka 8-10 er nytt læreverk i mat og helse for ungdomstrinnet.