Mat og helse (Heftet)

Forfatter:

Bjørg Korsnes og Camilla Sandvik

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Mat og helse (3. utg.)
ISBN: 9788202658540
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Natur, helse og bevegelse , Helse- og sosialfag , Helsefag , Barnehagelærerutdanning og Praktisk-estetiske fag
Fag: Helsefag, Natur, helse og bevegelse, Praktisk-estetiske fag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Mat og helse

Mat og helse gir en bred og grundig innføring i kosthold, ernæring og matvarekunnskap med vekt på sammenhengen mellom mat og helse. Blant temaene i boka er kosthold og helse, global og nasjonal ernæringspolitikk, kost- og måltidsplanlegging, hygiene, matvarekunnskap og ernæringslære.

Boka egner seg for studenter innen barnehage- og grunnskolelærerutdanningen og for studenter i helsefagutdanningene som fordyper seg i temaet. Den er også nyttig for lærere, barnehagelærere, helsearbeidere og andre som skal drive helsefremmende og forebyggende arbeid knyttet til mat, måltider, ernæring og kosthold for barn og unge. Bokas form gjør imidlertid at den også kan leses av alle som er opptatt av kosthold, ernæring og helse.

Tredje utgave av boka er oppdatert med ny forskning og ny kunnskap gjennom alle kapitlene, og revidert i tråd med ny rammeplan for barnehagen og ny læreplan i grunnskolen. Sammenliknet med tidligere utgaver, er det betydelig mer fokus på bærekraft knyttet til mat og helse i denne utgaven, og på smak, smaksutvikling og sensorikk. Det legges også mer vekt på matvarekunnskap, ettersom det er viktig med gode kunnskaper på dette området for å kunne ha et variert kosthold i tråd med de matbaserte kostrådene. Boka er i tillegg oppdatert i henhold til ny lovgivning på området.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Bjørg Korsnes er utdannet ernæringsfysiolog og er universitetslektor emerita i mat og helse ved Nord universitet. Hun har tidligere vært med på å skrive boka Heimkunnskap for lærerutdanningen (2001) og har vært forfatter til de to første utgavene av boka Mat og helse, både i 2009 og 2014.

Camilla Sandvik arbeider som førsteamanuensis i ernæring, mat og helse ved Nord universitet. Hun underviser i mat og helse i grunnskolelærerutdanningen, og om kosthold og helse for studenter ved kroppsøving og idrett. Sandvik har hovedfag i psykologi fra NTNU og doktorgrad i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo. Hun har tidligere arbeidet med folkehelsespørsmål og med ernæring ved Folkehelseinstituttet og for EU-kommisjonen. Hun har publisert artikler og bokkapitler om kosthold og ernæring hos barn og unge, sosial ulikhet i helse og om fysisk aktivitet hos ungdom.