Mat og helse (Heftet)

Forfatter:

Bjørg Korsnes

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 248
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Mat og helse (1. utg.)
ISBN: 9788202426637
Kategori: Praktisk-estetiske fag
Fag: Praktisk-estetiske fag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Mat og helse
Matvarekunnskap og kunnskap om ernæring er viktig for å kunne sette sammen et helsevennlig kosthold og for å forstå sammenhengene mellom matvalg, livsstil og helse. Det er særlig viktig å utvikle slik kompetanse hos barn og unge for å fremme en helsevennlig livsstil og for å forebygge kostholdsrelaterte helseproblemer.

Mat og helse gir en bred og grundig innføring i matvarekunnskap og ernæring med vekt på sammenhengen mellom mat og helse. Boka egner seg for studenter innen barnehage- og grunnskolelærerutdanningen og for studenter i helsefagutdanninger som fordyper seg i temaet. Den er også nyttig for lærere, barnehagelærere, helsearbeidere og andre som skal drive helsefremmende og forebyggende arbeid knyttet til mat, måltider, ernæring og kosthold for barn og unge.

TEMAER I BOKA:
Kosthold og helse
Ernæringspolitikk
Kost- og måltidsplanlegging
Matvarekunnskap
Ernæringslære

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Bjørg Korsnes er utdannet ernæringsfysiolog og er universitetslektor emerita i mat og helse ved Nord universitet. Hun har tidligere vært med på å skrive boka Heimkunnskap for lærerutdanningen (2001) og har vært forfatter til de to første utgavene av boka Mat og helse, både i 2009 og 2014.