Malala - Hvordan én jente tok opp kampen for utdanning og forandret verden (Fleksibind)

Versjon for unge

Forfatter:

Malala Yousafzai

«Jeg var ikke lei meg. Jeg var ikke redd. Jeg bare tenkte: Det spiller ingen rolle hvordan jeg ser ut. Jeg er i live. Jeg var takknemlig.» Malala

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: I am Malala
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN: 9788202455156
Alder: 12 - 16
Om utgivelsen Malala - Hvordan én jente tok opp kampen for utdanning og forandret verden

Jeg er Malala, og dette er historien min.
Malala Yousafzai var ti år da Taliban tok kontroll over hjemstedet hennes. Det fredelige området ble forvandlet av terrorisme. Malala sto opp for det hun mener, og mistet nesten livet sitt for dette. Hun ble skutt på skolebussen. Malalas historie vil få deg til å tro på håp, sannhet, mirakler og muligheten for at en person - en ung person - kan skape store forandringer.

Til toppen

Presse Malala - Hvordan én jente tok opp kampen for utdanning og forandret verden

"Det er en gripende historie, godt egnet for unge lesere. [...] Boka forteller historien greit og tydelig, og den er ikke noe entydig partsinnlegg. [...] slik vi møter Malala her, er det ikke vestliggjøring som er hennes mål, men en sunn, framtidsrettet, opplyst kultur med respekt for tradisjoner og islam. Boka er en fin korreksjon til det ensidige inntrykk mange her i vesten får av islam som en ubehjelpelig bakstreversk religion, et inntrykk som stadig hamres ut av fremmedfiendene blant oss."

Jon Rognlien, Dagbladet

Til toppen

Forfatter(e)

Malala Yousafzai, utdanningsaktivist fra Swat-dalen, Pakistan, ble offentlig kjent da hun begynte å skrive for BBC Urdu om livet under Taliban. Under pseudonymet Gul Makai skrev hun ofte om sin families kamp for jenters rett til utdanning. I oktober 2012 ble Malala et mål for Taliban og ble skutt i hodet på vei hjem fra skolen med buss. Utrolig nok overlevde hun attentatet og fortsatte sin kampanje for utdanning. For sitt mot og forsvar av rettigheter ble hun tilkjent Pakistans nasjonale fredspris 2011 og har mottatt en rekke andre æresbevisninger. Hun er den yngste person noensinne til å bli nominert til Nobels fredspris. Gjennom sitt fond fortsetter Malala å arbeide for alle barns rett til utdanning.