Machiavelli Discorsi, Bind I-IV (Heftet)

Discorsi bok I-III og essay om Niccoló Machiavelli

Serie: Cappelens upopulære skrifter 

Forfatter:

Niccolò Machiavelli og Jon Bingen

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 959
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Cappelens upopulære skrifter
ISBN: 9788202226381
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Machiavelli Discorsi, Bind I-IV

For første gang på et nordisk språk presenteres Machiavellis ikke fullt så kjente politiske hovedverk Discorsi, også kjent som Titus Livius-kommentaren. I lesninger av de romerske klassikere viser Machiavelli sitt politiske ideal - ikke en despotisk fyrste, men den romerske republikken!

Innhold:

Bok I:

Niccolò Machiavellis Titus Livius-kommentar, Discorsi, har preget millioner av europeeres oppfatning av den romerske republikk, politikk og historie. I denne første bok av En drøftelse av Titus Livius´ ti første bøker tar Niccolo Machiavelli for seg statsformenes antall og funksjon og utvikler sitt syn på den republikanske rettsstat.

Bok II:
Niccolò Machiavellis Titus Livius-kommentar, Discorsi, har preget millioner av europeeres oppfatning av den romerske republikk, politikk og historie. I denne andre bok av En drøftelse av Titus Livius´ ti første bøker tar Niccolò Machiavelli for seg hvordan Roma gikk fra å være en liten by ved Tiberens bredd til å bli i stand til å samle den italienske halvøy til én politisk enhet og avvise alle invasjoner fra nord, sør og øst.

Bok III:

Niccolò Machiavellis Titus Livius-kommentar, Discorsi, har preget millioner av europeeres oppfatning av den romerske republikk, politikk og historie. I denne tredje bok av En drøftelse av Titus Livius´ ti første bøker tar Niccolò Machiavelli for seg hvordan man går fra å være privatmann til å bli en leder i staten. Her drøfter han de store menns, statsledernes og hærførernes utfordringer og problemer.

Bok VI:

Dette essayet om Niccolò Machiavelli og hans Discorsi, Titus Livius-kommentar, blir en spennende fortolkning av en av den euroatlantiske kulturs mest omstridte tenkere. Det er også en analyse av Machiavellis og hans tids betydning for vår samtid. I et bredt anlagt perspektiv gransker forfatteren våre moderne samfunn og deres virksomme historiske røtter, før han avslutter med noen små, forsøksvise glimt av hva fremtiden og det 21. århundret kan bringe i et machiavellisk perspektiv.

Pakken er en del av serien Cappelens upopulære skrifter.

Til toppen

Bøker i serien