Løsarbeidersamfunnet (Heftet)

Forfatter:

Line Eldring og Elin Ørjasæter

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202723903
Kategori: Statsvitenskap , Sosiologi , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Organisasjon og ledelse , Samfunnsfag og Samfunnsvitenskap
Fag: Organisasjon og ledelse, Samfunnsfag, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Løsarbeidersamfunnet

I internasjonal arbeidslivsforskning diskuteres prekariatet, altså løsarbeiderne, som en ny samfunnsklasse. Det er folk på korttidskontrakter og innleide, eller ringevikarer, app-arbeidere, frilansere og selvstendig næringsdrivende. Hvordan er situasjonen i Norge etter valget i 2021? Vil den norske modellen, der fast ansettelse er regelen, klare seg inn i en ny tid?

Til toppen

Forfatter(e)

Line Eldring (f. 1963) var forsker på Fafo fram til høsten 2016, og jobber nå som rådgiver i Fellesforbundet, det største forbundet i privat sektor i LO. Hun er ekspert på temaer som arbeidsinnvandring, lavlønnskonkurranse og sosial dumping.

Elin Ørjasæter (f. 1962) er redaktør av Arbeidsnytt og førstelektor på HR-linjen ved Høyskolen Kristiania, der hun underviser i personalledelse og er redaktør for Arbeidsnytt.no. Hun har utgitt flere bøker om ledelse og arbeidsrett og er aktiv som foredragsholder og samfunnsdebattant.