Løsarbeidersamfunnet (Heftet)

Forfatter:

Line Eldring og Elin Ørjasæter

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202451653
Kategori: Statsvitenskap , Sosiologi , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Organisasjon og ledelse , Samfunnsfag og Samfunnsvitenskap
Fag: Organisasjon og ledelse, Samfunnsfag, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Løsarbeidersamfunnet

Andelen arbeidstakere uten fast jobb vokser i den vestlige verden. Det er folk på korttidskontrakter og nulltimerskontrakter, det er innleide, ringevikarer, frilansere og selvstendig næringsdrivende. Internasjonalt diskuteres det om disse løsarbeiderne – også kalt prekariatet - utgjør en ny samfunnsklasse.

Boka Løsarbeidersamfunnet tar for seg utviklingen i Norge, og gir en bred oversikt over ulike tilknytningsformer i arbeidslivet, både når det gjelder juss og tall. Eksemplene spenner fra østeuropeere på norske byggeplasser til høytlønnede IT-konsulenter i delvis statseide bedrifter. Boka tar for seg nye utfordringer gjennom den såkalte delingsøkonomien, og ser også på framveksten av gråsoner hvor arbeidstakerrettigheter svekkes.

Denne boka går inn med nye perspektiver på de mest brennbare spørsmålene i norsk arbeidslivspolitikk. Forfatternes ulike politiske ståsteder, men felles bekymring for utviklingen i arbeidslivet, gjør boka til et originalt og viktig bidrag i samfunnsdebatten.

Til toppen

Forfatter(e)
Line Eldring (f. 1963) var forsker på Fafo fram til høsten 2016, og jobber nå som rådgiver i Fellesforbundet, det største forbundet i privat sektor i LO. Hun er ekspert på temaer som arbeidsinnvandring, lavlønnskonkurranse og sosial dumping.
Elin Ørjasæter (f. 1962) er redaktør av Arbeidsnytt og førstelektor på HR-linjen ved Høyskolen Kristiania, der hun underviser i personalledelse og er redaktør for Arbeidsnytt.no. Hun har utgitt flere bøker om ledelse og arbeidsrett og er aktiv som foredragsholder og samfunnsdebattant.
Intervju

Prekariatet på norsk
Les debattinnlegg fra forfatterne på Sosiologen.no

Verdikampen i arbeidslivet kommer til å bli sterkere
Hør intervju med forfatterne på Verdibørsen, NRK P2

Hva får en reaksjonær kommentator og en venstrevridd forsker til å skrive bok sammen?
Se Fellesforbundets minibokbad med forfatterne (2017)

Til toppen