Løsarbeidersamfunnet (Heftet)

Forfatter:

Line Eldring og Elin Ørjasæter

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202451653
Kategori: Statsvitenskap , Sosiologi , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Organisasjon og ledelse , Samfunnsfag og Samfunnsvitenskap
Fag: Organisasjon og ledelse, Samfunnsfag, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Løsarbeidersamfunnet

Andelen arbeidstakere som jobber, men som ikke har fast jobb, vokser i hele den vestlige verden. Det er folk på korttidskontrakter og nulltimerskontrakter, eller de er ringevikarer, frilansere og selvstendig næringsdrivende. I internasjonal arbeidslivsforskning diskuteres prekariatet, altså løsarbeiderne, som en ny samfunnsklasse. Hvordan ser dette ut i Norge?

Boka Løsarbeidersamfunnet tar for seg prekariatet i norsk kontekst ved å samle kunnskap om atypisk tilknytning til arbeidslivet. Boka gir en bred oversikt over feltet, fra østeuropeere på norske byggeplasser til høytlønnede IT-konsulenter i delvis statseide bedrifter. Den tar også for seg nye utfordringer gjennom den såkalte delingsøkonomien, altså arbeid fordelt gjennom digitale plattformer. Boka forklarer jussen i ulike kontrakter og gir tall for omfang.

Denne boka går inn med nye perspektiver på de mest brennbare spørsmålene i norsk arbeidslivspolitikk. Forfatternes ulike politiske ståsteder, men felles bekymring for arbeidslivet, gjør boka til et originalt og viktig bidrag i samfunnsdebatten.

Til toppen

Forfatter(e)
Line Eldring (f. 1963) var forsker på Fafo fram til høsten 2016, og jobber nå som rådgiver i Fellesforbundet, det største forbundet i privat sektor i LO. Hun er ekspert på temaer som arbeidsinnvandring, lavlønnskonkurranse og sosial dumping.
Elin Ørjasæter (f. 1962) er redaktør av Arbeidsnytt og førstelektor på HR-linjen ved Høyskolen Kristiania, der hun underviser i personalledelse. Hun har utgitt flere bøker om ledelse og arbeidsrett og er aktiv som foredragsholder og samfunnsdebattant.
Intervju

Prekariatet på norsk
Les debattinnlegg fra forfatterne på Sosiologen.no

Verdikampen i arbeidslivet kommer til å bli sterkere
Hør intervju med forfatterne på Verdibørsen, NRK P2

Hva får en reaksjonær kommentator og en venstrevridd forsker til å skrive bok sammen?
Se Fellesforbundets minibokbad med forfatterne (2017)

Til toppen