Lommekirurgi (Heftet)

En håndbok i kirurgisk vaktarbeid

Forfatter:

Trond Dehli og Ole Kristian Losvik

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202441913
Kategori: Medisin og Helse- og sosialfag
Fag: Medisin
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Lommekirurgi

Det er spennende å være kirurg, men det kan også være nervepirrende! Det er mange avgjørelser som skal tas om diagnostikk og behandling. Enten det er store eller små avgjørelser, så er det ikke alltid lett å gjøre en riktig vurdering. Noen ganger har du god tid, andre ganger har du dårlig tid.

Lommekirurgi - En håndbok i kirurgisk vaktarbeid er skrevet spesielt med tanke på studenter i kirurgisk praksis, turnusleger ved kirurgiske avdelinger og leger i starten av kirurgisk spesialisering. Vår intensjon har vært skrive en bok som veileder deg i vaktarbeidet i kirurgien. Den er praktisk lagt opp med forslag til utredning og behandling av de vanligste akutte sykdommene, og noen av de farligste.

Forfatterne er leger i hver sin ende av spesialiseringen i kirurgi og har gått vakt sammen i to år. De utfyller hverandre ved at den ene har lang erfaring, mens den andre har frisk erfaring med hvordan det er å være fersk.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Lommekirurgi

Ny norsk håndbok i vaktkirurgi

Boken er strukturert og velskrevet med et lettfattelig språk. Den gir en kortfattet og god oversikt over utredning og behandling av vanlige akuttkirurgiske tilstander og inneholder også praktiske tips vedrørende diagnostikk og prosedyrer. Den er mindre stikkordpreget enn andre håndbøker, noe som gjør den lettlest. Teksten er beriket med egenopplevde kasuistikker, relevante tabeller, definisjoner og historiske «fun facts» som gjør den både morsom og interessant å lese. Lommekirurgi er en god norsk håndbok, og jeg mener den egner seg godt for studenter og nyutdannede leger i kirurgisk vaktarbeid.H Røkkum , Tidsskrift for Den norske legeforeningLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Trond Dehli er utdannet lege fra Bergen, Lübeck og Trondheim. Han har ph.d. og er spesialist i generell kirurgi og gastrokirurgi. Trond jobber som overlege ved Gastrokirurgisk avdeling, Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromsø.

Ole Kristian Losvik er utdannet lege fra Universitetet i Tromsø. Etter noen år med generell kirurgi og nevrokirurgi spesialiserer han seg nå i samfunnsmedisin. Ole jobber med nasjonale e-helseløsninger for Helsenorge.no.