Lommekirurgi (Heftet)

En håndbok i kirurgisk arbeid

Forfatter:

Trond Dehli, Ole Kristian Losvik og Benjamin Rajabi

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 248
Illustratør: Engqvist, Jeanette og Toverud, Kari C.
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202666538
Kategori: Medisin og Helse- og sosialfag
Fag: Medisin
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Lommekirurgi

Lommekirurgi – En håndbok i kirurgisk arbeid

Er du medisinstudent i kirurgisk praksis eller lege i spesialisering (LIS)? Da er denne håndboken skrevet nettopp for deg!

Det å være kirurg er spennende, men det kan også være nervepirrende. Som kirurg tar du mange avgjørelser om diagnostikk og behandling. Enten det er store eller små avgjørelser, er det ikke alltid lett å gjøre en riktig vurdering. Noen ganger har du god tid, andre ganger haster det.

Lommekirurgi veileder deg i arbeidet. Håndboken er praktisk lagt opp med forslag til utredning og behandling av de vanligste sykdommene. Det er ikke en ren lærebok, men vi viser deg en god måte å løse en oppgave på. Andre løsninger kan være like gode eller bedre, men du er på trygg grunn hvis du følger rådene våre.

Denne andre utgaven av håndboken er utvidet. Boken tar for seg mer om det som gjøres på kirurgisk poliklinikk, og det har blitt laget filmer som illustrerer mange av de første praktiske prosedyrene som man forventer at yngre leger skal kunne utføre. Filmene ligger gratis tilgjengelig på www.lommekirurgi.no, et nettsted drevet av forfatterne. Håndboken er også rikt illustrert og har flotte bilder fra kirurgens hverdag.

Til toppen

Forfatter(e)

Trond Dehli er utdannet lege fra Bergen, Lübeck og Trondheim. Han har ph.d. og er spesialist i generell kirurgi og gastrokirurgi. Trond jobber som overlege ved Gastrokirurgisk avdeling, Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromsø.

Ole Kristian Losvik er utdannet lege fra Universitetet i Tromsø. Etter noen år med generell kirurgi og nevrokirurgi spesialiserer han seg nå i samfunnsmedisin. Ole jobber med nasjonale e-helseløsninger for Helsenorge.no.

Benjamin Rajabi er utdannet lege ved NTNU i Trondheim. Han startet sin kirurgiske karriere med ortopedi, og jobber nå som overlege i generell kirurgi og gastrokirurgi. Han har også forskningserfaring og har utgitt flere vitenskapelige publikasjoner.