Livsløp og velferd

Livsløp og velferd (Heftet)

Forfatter:

Aage Moan og Kirsti Molteberg

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 488
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202256159
Kategori: Sosialkunnskap
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Sosialkunnskap
Nivå: Vg2, Vg3
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Livsløp og velferd

Cappelens læreverk for sosialkunnskap har stått sentralt siden faget ble opprettet i videregående skole. Livsløp og velferd er gjennomarbeidet og tilpasset både læreplanen og elevenes interesser og forutsetninger.Fem hovedområder – én bok Livsfasene Velferdsforskjeller Sosiale problemer Velferd og menneskerettigheter Samfunnsvitenskapelige arbeidsmetoder Samfunnsvitenskapelige arbeidsmetoderDet femte hovedområdet i læreplanen, «samfunnsvitenskapelige arbeidsmetoder», er behandlet i to av hovedområdene for å understreke at alle temaene er gjenstand for forskning. Samfunnsvitenskapelige arbeidsmetoder er vanskelig for mange elever, derfor er området fordelt utover i boka, slik at elevene får repetert stoffet flere ganger. Disse kapitlene har en egen farge for å gjøre det lett å finne dem. Varierte oppgaver og utfyllende stoff på nettet Fagnettstedet er en utfyllende del av læreverket med varierte oppgaver som lar elevene arbeide med faget og stoffet på ulike måter. Elevene vil også finne utfyllende stoff og nyheter som er relevante for faget og oppgavene.

Til toppen

Forfatter(e)

Aage Moan er lektor ved Malvik videregående skole og har hovedfag i sosiologi. Han deltatt i arbeidet med utformingen av læreplanen som boka er skrevet etter. Han er også førstelektor ved NTNU i Trondheim og underviser lærerstudenter i samfunnskunnskap og fagdidaktikk.

Audun Bakkerud er lektor ved Ringerike videregående skole. Han har hovedfag i idéhistorie, med sosiologi og historie i fagkretsen.
Kirsti Molteberg er lektor ved Ås videregående skole. Hun er utdannet sykepleier og har hovedfag i sosialantropologi.
Livsløp og velferd
Et gjennomarbeidet læreverk som er tilpasset elevenes interesser og forutsetninger. Boka er delt inn i fire hovedområder: Livsfasene, Velferdsforskjeller, Sosiale problemer og Velferd og menneskerettigheter.