Livet er mening (Heftet)

Serie: Livets Bibliotek 

Forfatter:

Viktor E. Frankl

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 208
Forlag: Arneberg Forlag
Språk/målform: Bokmål
Oversatt av: Hygen, Johan B.
Serie: Livets Bibliotek
ISBN: 9788202624545
Om utgivelsen Livet er mening

Livet er mening er en bok om mening og om å søke det meningsfulle.

Få bøker i den psykoanalytiske tradisjonen er som Livet er mening (tidligere utgitt i Norge som Kjempende livstro) tvunget frem av selvopplevd erfaring. Som ung og kunnskapsrik lege med en lovende karriere i medisin og psykiatri ble Viktor E. Frankl sammen med sin familie, deportert av nazistene til Auschwitz. Der la han all sin psykiatriske kunnskap, kombinert med sin egen overlevelsesvilje, inn i kampen for sine medfanger. Frankl lærte dem å finne mening i offertanken og ikke gi opp livsgløden. Denne erfaringen bygget han videre på i sitt psykiatriske arbeid etter krigen, da han utviklet sin egen terapimetode.

Frankls hovedsyn er motsatt av mye gjengs psykoanalyse: Det som først og fremst fører til nervøse lidelse, er innholdløshet og meningsløshet - ikke belastninger i forholdet til andre mennesker.

Livet er mening har blitt stående som et av de viktigste bidragene til vår forståelse av et meningsfullt liv.

Denne utgaven er forsynt med et nyskrevet forord av psykiater Finn Skårderud og lege Marie Skårderud.

Til toppen

Forfatter(e)

Viktor Emil Frankl (26. mars 1905 - 2. september 1997) var en østerriksk nevrolog og psykiater samt en overlevende fra Holocaust. Han overlevde Theresienstadt, Auschwitz, Kaufering og Türkheim. Frankl var grunnleggeren av logoterapi, som er en form for eksistensiell analyse, «Tredje wienske skolen for psykoterapi». Hans bestselgende bok «Man's Search for Meaning» (publisert under en annen tittel i 1959: Fra dødsleir til eksistensialisme, og opprinnelig publisert i 1946 som «Trotzdem Ja Zum Leben Sagen»: Ein psykolog erlebt das Konzentrationslager, men betyr likevel å si «ja» til livet: en psykolog opplever konsentrasjonsleiren). «Man's search for meaning» har solgt over 12 millioner eksemplarer og er oversatt til 24 forskjellige språk.

Bøker i serien