Liv og helse Helse- og oppvekstfag (Fagfornyelsen LK20)

Liv og helse Yrke (2020) (Heftet)

Forfatter:

Sigrid Bogstad, Annette Bråthen, Hilde Lindemann Andressen, Camilla Engh

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202627348
Kategori: Yrkesutøvelse og Helse- og oppvekstfag Vg1
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Yrkesutøvelse
Nivå: Yrkesfag Vg1
Komponent: Alt-i-ett-bok
Om utgivelsen Liv og helse Yrke (2020)

Liv og helse – Yrke handler om ulike yrker i helse- og oppvekstfag. Elevene blir kjent med yrkesvalgene som er aktuelle og hvilke arbeidsoppgaver som er relevante for det aktuelle yrket. I tillegg får elevene god kjennskap til velferdsteknologi og hvilke hjelpemidler som kan bli aktuelle i fremtidens arbeidsliv. Profesjonalitet, brukermedvirkning og etikk er også spesielt vektlagt i Yrkesboka.

De tre lærebøkene Helse, Kommunikasjon og Yrke, som tilsammen utgør Liv og helse-verket til Cappelen Damm på vg1, oppdateres til ny læreplan i helse- og oppvekstfag vg1 til fagfornyelsen 2020.

Komponenter til Helse for helse- og oppvekstfag

Yrke Lærebok med oppgaver på flere nivåer (alt-i-ett-bok)
• Helse Brettbok
, lisens
• Helse Unibok, gratis
• Liv og helse Elevnettsted, gratis
• Liv og helse Lærernettstedet, lisens

Boka Yrke inneholder et rikt utvalg av eksempler som knytter teori til elevens egen hverdag og til yrkespraksis, samt aktiviteter og refleksjonsspørsmål der elevene selv kan undersøke, diskutere og reflektere. Dette skaper engasjement og gir rom for god læring i samarbeid med andre.

I tillegg til læreboka inneholder nettstedet en rekke gode ressurser som utfyller boka, og gjør at undervisningen blir variert. Gjennom å arbeide med innhold i bok og på nettsted får elevene en grunnleggende kompetanse som yrkesutøvere.

Yrkesboka er nært knyttet til de to andre fellesfagene Kommunikasjon og Helse, slik at tverrfaglig arbeid med fagene er enkelt å gjennomføre.

https://hofag.cappelendamm.no/

Til toppen

Liv og helse Helse- og oppvekstfag (Fagfornyelsen LK20)
Liv og helse oppdateres til den nye læreplanen i helse- og oppvekstfag til fagfornyelsen. Nye utgaver kommer våren 2020.