Liv og helse Helse- og oppvekstfag (Fagfornyelsen LK20)

Liv og helse Helse (LK20) (Fleksibind)

Forfatter:

Gunn Helene Arsky, Ingvild Iversen og Camilla Rørtveit

Forfatter: , og
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 312
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Nynorsk
ISBN: 9788202652937
Kategori: Helsefremmende arbeid og Helse- og oppvekstfag Vg1
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Helsefremmende arbeid
Nivå: Yrkesfag Vg1
Om utgivelsen Liv og helse Helse (LK20)

Liv og helse Helse lærebok for Helse- og oppvekstfag er skrevet med tanke om at lærestoffet skal være motiverende og lett å lære. Liv og helse-verket på vg1, er skrevet for fagfornyelsen (LK20).

Læreboken har eksempler som gjør faget relevant for yrket, eget liv og utdanningsprogram. De tre lærebøkene Helse, Kommunikasjon og Yrke, som tilsammen utgør

Komponenter til Helse for helse- og oppvekstfag
Helse Lærebok med oppgaver på flere nivåer (alt-i-ett-bok)
• Helse Brettbok
, lisens
• Helse Unibok, lisens
• Liv og helse Elevnettsted, gratis
• Liv og helse Lærernettstedet, lisens

Det er stort fokus på elevens egen hverdag og helse. Helse har en ryddig struktur og er rikt illustrert med gode bilder og forklarende tegninger. Spørsmål og aktiviteter gir elevene muligheter til å jobbe praktisk med lærestoffet og reflektere over temaene.

De digitale ressursene vil ha stoff om yrkesfaglig fordypning (YFF).

https://hofag.cappelendamm.no/

Til toppen

Forfatter(e)

er utdannet ernæringsfysiolog (cand.scient.) fra Universitetet i Oslo. Hun har utgitt et titall bøker om helse og ernæring og er fast skribent i Hjemmet Helse. I tillegg holder hun fermenteringskurs og kostholdsforedrag rundt om i landet. Gunn Helene underviser også på lærerutdanningen i mat og helse-faget.

Iversen er lektor med hovedfag i ernæring, helse og miljøfag fra Høgskolen i Akershus og har etterutdanning i blant annet humanbiologi, grunnmedisin, biologi og vurdering. Hun har undervist i ulike skoleslag og på ulike trinn, men hovedsakelig på helse- og oppvekstfaglig utdanningsprogram i videregående skole i Oslo, der hun arbeider i dag.

Rørtveit er utdannet helsesykepleier og har jobbet som helsesykepleier i nesten 10 år i videregående skole og helsestasjon for ungdom i Oslo. Hun jobber også som helsesvarer på nettstedet ung.no, og sitter sin andre periode i sentralstyret i Landsgruppen av Helsesykepleiere i Norsk Sykepleierforbund.

Engh er utdannet faglærer i ernæring, helse og miljøfag, og har etterutdanning i blant annet spesialpedagogikk, sosialpedagogikk og veiledning. Hun har de siste 15 årene arbeidet på Helse- og Oppvekstfag på Greåker videregående skole.

Liv og helse Helse- og oppvekstfag (Fagfornyelsen LK20)
Læreverket Liv og helse dekker kompetansemålene i helse- og oppvekstfag til fagfornyelsen (LK20).