Libya: Krigens uutholdelige letthet (Heftet)

Forfatter:

Tormod Heier, Rune Ottosen og Terje Tvedt (red.)

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 274
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202634421
Kategori: Statsvitenskap , Internasjonal rett og menneskerettigheter , Historie og Samfunnsvitenskap
Fag: Historie, Internasjonal rett og menneskerettigheter, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Libya: Krigens uutholdelige letthet

Hvilke lærdommer kan vi trekke av bombingen av Libya i 2011? Var krigføringen i tråd med krigens folkerett? Brøt norske myndigheter grunnloven i forbindelse med krigsdeltagelsen? Levde media opp til sitt samfunnsoppdrag så lenge krigføringen i Libya pågikk? Ble det norske folk holdt for narr om de egentlige årsakene til krigen? Og hva ble konsekvensene av Libya-krigen for nasjonen Libya, regionen og verdenssamfunnet?

Libya: Krigens uutholdelige letthet setter et kritisk søkelys på Norges deltagelse i den Nato-ledete operasjonen i Libya. Blant forfatterne finner vi folkerettsjurister, historikere, militære, statsvitere og professorer i journalistikk og fredsforskning. Et felles utgangspunkt for alle bidragsyterne er spørsmålet om hva norske politikere, militære og det norske folk kan og bør lære av Norges første krig i Afrika.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)
Rune Ottosen er professor emeritus ved OsloMet - Storbyuniversitetet, styremedlem i Norsk PEN og medlem av den norske Unesco-kommisjonen. Han har skrevet en rekke bøker og artikler om krigs- og fredsjournalistikk, pressehistorie og journalistikk.

Terje Tvedt er historiker, forfatter og filmskaper. Han er professor i historie ved Universitetet i Bergen og professor II ved Institutt for arkeologi, konservering og historie, Universitetet i Oslo.

Tormod Heier er oberstløytnant i Hæren, fagbokforfatter og ansatt ved seksjon for utvikling og lederstøtte ved Forsvarets stabsskole. Heier har militær utdannelse fra Krigsskolen og Forsvarets høgskole, samt mastergrad fra King's College London og doktorgrad fra Universitetet i Oslo.

Morten Bøås (dr.polit.) er seniorforsker og forskningsleder ved Fafos institutt for anvendte internasjonale studier. Han har publisert en serie artikler, kapitler og bøker om afrikanske konflikter og samfunnsforhold og om global utviklingspolitikk. Hans arbeider er publisert i tidsskrifter som Global Governance, Third World Quarterly, Journal of Modern African Studies og Politique Africaine.
Berit von der Lippe er professor emeritus ved Institutt for kommunikasjon og kultur, Handelshøyskolen BI.