Tormod Heier er oberstløytnant i Hæren og forsker ved Forsvarets høgskole i Oslo. Han har tidligere jobbet i blant annet Etterretningstjenesten og Forsvarsdepartementet, og har tjenestegjort i Afghanistan.
Rune Ottosen er professor emeritus ved OsloMet - storbyuniversitetet, nestleder i Norsk PEN og medlem av den norske Unesco-kommisjonen. Han har skrevet en rekke bøker og artikler om krigs- og fredsjournalistikk, pressehistorie og journalistikk.
Terje Tvedt er historiker, forfatter og filmskaper. Han er professor i historie ved Universitetet i Bergen og professor II ved Institutt for arkeologi, konservering og historie, Universitetet i Oslo.
Morten Bøås er seniorforsker ved Norsk Utenrikspolitisk institutt (NUPI). Han har i en årrekke arbeidet med spørsmål knyttet til krig, konflikt og samfunn i Nord-Afrika og Sahel.
Minda Holm er forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI), stipendiat ved Universitetet i København, utenriksspaltist i Dagsavisen og medredaktør for tidsskriftet Internasjonal Politikk. Hun har forsket på og publisert om norsk, amerikansk og russisk utenriks- og sikkerhetspolitikk, samt mer teoretisk om global orden, suverenitet og liberale verdier. Doktorgradsprosjektet handler om motstand mot liberal internasjonal politikk.
Ann-Karin Larssen er førstelektor og statsviter og underviser blant annet om beredskap og krisehåndtering på FHS/Luftkrigsskolen. Hun har tidligere bidratt med kapitler i ulike bøker og vært medredaktør av boken Strategisk ledelse i krise og krig – Det norske systemet (2020).
Berit von der Lippe er professor emerita i språk, kommunikasjon og politisk retorikk (BI). Hun har skrevet essaysamling og artikler om metaforen i utenrikspolitikk, økonomi og i mediefortellinger om krig. Fokus har også vært på kjønn, maskuliniteter og femininiteter i krig og fred, samt taushetens retorikk.
Øyvind Østerud er professor i statsvitenskap, Universitetet i Oslo og ledet Makt- og demokratiutredningen 1998–2003. Preses i Det Norske Videnskaps-Akademi 2009–2011. Han har tidligere hatt flere forskningsopphold i Nord-Afrika, samt utgitt en lang rekke fagartikler og bøker innen ulike deler av statsvitenskapen.
Ola Tunander er research professor emeritus ved Peace Research Institute Oslo (PRIO), der han har arbeidet siden 1980-tallet etter å ha avlagt doktoravhandling om amerikansk militær strategi og geopolitikk. Han har forsket på sikkerhetspolitikk, statsteori, terrorisme og den kalde krigens historie, vært sivil ekspert i en granskningskommisjon til den svenske regjering og leder for det utenriks- og sikkerhetspolitiske programmet ved PRIO. Bøkene hans har vært pensum ved en rekke universiteter, inkludert Oxford University og US Naval War College.
Geir Ulfstein er professor ved Institutt for offentlig rett, Universitetet i Oslo og co-director ved PluriCourts – Senter for forskning om internasjonale domstolers legitimitet. Han har drevet forskning på ulike folkerettslige områder og er medforfatter av læreboka
Innføring i folkerett og forfatter av
Hva er folkerett? (2016).
Knut S. Vikør er professor i Midtaustens historie ved Universitetet i Bergen. Han har skrive fleire bøker innan felta Saharas historie, sufisme og islamsk lov, mellom desse,
Sufi and Scholar on the Desert Edge (1995),
Between God and the Sultan (2005),
Ei verd bygd på islam (2004) og
Maghreb: Nordafrika etter 1800 (2012).