Levende bilder – lær av de beste (Ebok)

Forfatter:

Heidi Røsok-Dahl (red.)

Forfatter: , , , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 330
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 22.6 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202700638
Kategori: Journalistikk og mediefag , Journalistikk og Mediefag
Fag: Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Levende bilder – lær av de beste

Levende bilder – lær av de beste gir deg kunnskapen og teknikkene som er nødvendig for en nybegynner som vil beherske enkel filming, redigering, intervjuteknikk, idéutvikling og mange andre viktige fagområder innenfor det store feltet «levende bilder».

Boka gir en kortfattet innføring i alt fra kamerabruk til klippeteknikk. Du får blant annet vite hvordan du: skal opptre foran kamera; filmer og redigerer; kan strømme en fotballsending; forbereder deg når du skal lese inn en «speak»; lager en journalistisk sak til Snapchat; stiller gode spørsmål når kameraet går; utvikler gode idéer egnet for levende bilder.

Levende bilder – lær av de beste presenterer en rekke dybdeintervjuer med prisbelønte fagfolk fra bransjen, slik at du kan lære av de beste. Reportere, videojournalister, fotografer, klippere og sjefer forteller sine historier og deler raust av sine beste tips og triks.

Boka er rettet mot journaliststudenter og studenter i film-, medie- og kommunikasjonsfag, samt studenter og lærere på videregående skoler, fagskoler, folkehøgskoler og andre utdanninger som legger vekt på levende bilder. Den er også aktuell for alle som filmer med eget kamera, jobber i tospann - reporter og fotograf eller bruker mobilen til hele den journalistiske prosessen.

Bidragsytere i boken er: Heidi Røsok-Dahl (red.), Steinar Høydal, Frode Nordås, Anne Hege Simonsen og Ellen Lande Gossner.

Til toppen

Andre utgaver

Forfatter(e)

Ellen Lande Gossner har siden 2016 vært universitetslektor ved OsloMet, der hun underviser i fotojournalistikk. Før det jobbet hun flere år som fotograf og illustratør i Morgenbladet. Hun er mangeårig styremedlem i DOKfestivalen og har vært dommer ved en rekke prisutdelinger. Hun har illustrert flere bøker og vært flittig brukt som kurator og bilderedaktør til utstillinger og bøker.

Steinar Høydal er førstelektor ved Institutt for journalistikk, avdeling for mediefag, Høgskulen i Volda. Han underviser i TV- journalistikk og legger stor vekt på praktisk undervisning og bransjekontakt. Høydal forsker på dokumentarfilm, lokalaviser og sosiale medier. Han har bakgrunn som fotograf, redigerer og journalist i TV 2.

Frode Nordås er førsteamanuensis, dr.art. For tiden jobber han ved Medier og kommunikasjon, Institutt for Institutt for journalistikk og mediefag, OsloMet. Der er han en del av forskningsgruppen Innovasjon, entreprenørskap og design i media (MIED). I 2006 fullførte han doktorgradsavhandling i film om Digital filmproduksjon i Norge ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Han underviser for det meste i ulike aspekter av medieproduksjon og har bred erfaring fra TV-nyheter, dokumentar og spillefilmer.

Heidi Røsok-Dahl har bakgrunn som vaktsjef, videojournalist, skrivende journalist og reporter i NTB, TV 2, Nettavisen og Sarpsborg Arbeiderblad. Nå jobber hun som universitetslektor i journalistikk på OsloMet, der hun primært underviser i journalistikk formidlet med levende bilder. Hun setter pris på å eksperimentere med levende bilder på nye måter sammen med studentene. På OsloMet er hun med i forskningsgruppene MEKK (medier, krig og konflikt) og MMS (miljø, medier og samfunn).

Anne Hege Simonsen (f. 1965) er førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag, OsloMet. Hun er ph.d. fra Universitetet i Bergen i 2015 med en avhandling om nyhetsfotografier fra 22. juli. Hun har bakgrunn som journalist, redaktør av ukeavisa Ny Tid (1998-2000), forsker og faglitterær forfatter.