Leder, kjenn deg selv! (Heftet)

Forfatter:

Kristin Aase og Bente Vetland

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202679057
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Fag: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Leder, kjenn deg selv!

Leder, kjenn deg selv er skrevet til deg som ønsker å utvikle ditt lederskap. Boken viser hvordan og hvorfor selvinnsikt skaper bedre ledelse, og den tilbyr konkrete verktøy for å nå målet. Hensikten er at du som leder evner å se deg selv utenfra, samtidig som du oppnår en bedre forståelse av dine medarbeidere. På denne måten vil du få større mot, tydelighet og ydmykhet som leder.

Boken hjelper deg til å

  • erkjenne og forstå dine reaksjoner
  • se mer av det som er blindt for deg
  • bruke kvalitetene dine på en mer balansert måte
  • skape bedre møter med dine medarbeidere
  • bli bedre på relasjonsledelse
Leder, kjenn deg selv presenterer to personlighetsverktøy som bidrar til selvinnsikt og teamforståelse; Enneagrammet og Kjernekvadranten. Verktøyene ses i sammenheng med ny ledelsesteori, og synliggjør hvilken betydning relasjoner og kommunikasjon mellom mennesker har for at du skal kunne utøve god ledelse. Målet er å kunne møte kritiske innspill på en konstruktiv måte og være fleksibel og imøtekommende overfor medarbeidere. Slik skaper du bedre samarbeidsklima, økt måloppnåelse og arbeidsglede.

Bokens målgruppe er studenter på lederutdanninger, og da spesielt etter- og videreutdanninger, så vel som deltakere på lederutviklingsprogrammer og -kurs. Oppdatert 2022: BI har tatt boken inn på pensum på ett av kursene de tilbyr.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

KRISTIN AASE er statsviter og har lang erfaring som leder innen politikk, næringsliv, ideell virksomhet og det offentlige. Hun er sertifisert coach i Den norske coachforeningen (DNCF), Enneagram-coach, og sertifisert bruker av metoden Kjernekvadranten. Hun har betydelig styreerfaring blant annet fra mediebedriften Mentor Medier og har gjennomført NHOs Female Future styrekurs. I dag har Kristin Aase sitt eget selskap som tilbyr team-og lederutvikling i ulike virksomheter.


BENTE VETLAND har 30 år bak seg som lærer, leder og rådgiver i videregående skole. Hun har master i psykisk helse med videreutdanning i kognitiv terapi, og er aktiv som lærebokforfatter og kursholder. Bente Vetland er sertifisert i Kjernekvadranten og er Enneagrammet-coach, to verktøy som er sentrale i boka Leder, kjenn deg selv.