Latinamerikanske utfordringer (Ebok)

Forfatter:

Benedicte Bull

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 218
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 14.48 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202633202
Kategori: Statsvitenskap , Historie , Historie, religion og filosofi og Samfunnsvitenskap
Fag: Historie, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Latinamerikanske utfordringer

Latinamerikanske utfordringer gir en balansert og pedagogisk innføring i Latin-Amerikas nyere historie. Boka viser hvordan markante lederskikkelser, folkelige massebevegelser og politiske reformer har skapt ny optimisme og gjort Latin-Amerika til en stadig viktigere aktør i internasjonal politikk. Samtidig står regionen over for store utfordringer av sosial og økonomisk art; politisk turbulens, fattigdom, vold og kriminalitet preger fremdeles hverdagen i mange land.

Boka gir den nødvendige bakgrunnskunnskapen for å forstå de mange utfordringene Latin-Amerika står overfor, og viser både mulighetene og begrensningene i de sosiale, politiske og kulturelle endringsprosessene som preger regionen.

Første utgave av Latinamerikanske utfordringer kom i 2010. Mye har skjedd i de latinamerikanske landene siden den tid og den nye utgaven er utvidet og oppdatert fram til 2015.

E-boken tilsvarer 2. trykte utgave. Oslo: Cappelen Damm, 2015.

Til toppen

Andre utgaver

Latinamerikanske utfordringer
Bokmål Heftet 2015
Forfatter(e)

Benedicte Bull (f. 1969) er statsviter og professor ved Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo. Hun har inngående kjennskap til Latin-Amerika og har publisert en rekke bøker og artikler om latinamerikansk politikk og økonomi.