Latin-Amerika i dag (Fleksibind)

Nye interesser og gamle bånd til USA, Kina, Russland, Midtøsten og Europa

Forfatter:

Benedicte Bull

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 173
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202734541
Kategori: Statsvitenskap , Sosialantropologi og Samfunnsfag
Fag: Samfunnsfag, Sosialantropologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Latin-Amerika i dag

Latin-Amerika er på ny gjenstand for stormaktenes konkurranse om naturressurser. Benedicte Bull gir i denne boka et levende innblikk i hvordan den nye kampen om Latin-Amerika utspiller seg. I sentrum for framstillingen står framferden til stormaktsaktører som Kina, Russland og EU, som nå kjemper med USA om makt og innflytelse i regionen. I tillegg ser Bull nærmere på latinamerikanernes mange strategier konfrontert med endringene i regionen – og hvordan historiske, etniske, kulturelle, økonomiske og politiske bånd mellom Latin-Amerika og andre deler av verden former den nye interessekampen som pågår.

Latin-Amerika i dag er basert på forfatterens utallige opphold i Latin-Amerika, og hennes akademiske studier av regionen gjennom 25 år. Den er dessuten et resultat av daglig kommunikasjon med venner og kolleger i Latin-Amerika, som har delt av sin kunnskap, sine frustrasjoner og sitt engasjement for denne mangfoldige, men også hardt prøvede regionen.

Til toppen

Intervju

Et nytt norsk engasjement for Latin-Amerika?
Les Bulls kommentar i Dagsavisen 19. oktober 2021

Til toppen

Forfatter(e)

Benedicte Bull (f. 1969) er statsviter og professor ved Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo. Hun har inngående kjennskap til Latin-Amerika og har publisert en rekke bøker og artikler om latinamerikansk politikk og økonomi.