Latin-Amerika i dag (Fleksibind)

Nye interesser og gamle bånd til USA, Kina, Russland, Midtøsten og Europa

Forfatter:

Benedicte Bull

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 173
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202734541
Kategori: Statsvitenskap , Sosialantropologi , Samfunnsfag og Samfunnsvitenskap
Fag: Samfunnsfag, Sosialantropologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Latin-Amerika i dag

Latin-Amerika er på ny gjenstand for stormaktenes konkurranse om naturressurser. Benedicte Bull gir i denne boka et levende innblikk i hvordan den nye kampen om Latin-Amerika utspiller seg. I sentrum for framstillingen står framferden til stormaktsaktører som Kina, Russland og EU, som nå kjemper med USA om makt og innflytelse i regionen. I tillegg ser Bull nærmere på latinamerikanernes mange strategier konfrontert med endringene i regionen – og hvordan historiske, etniske, kulturelle, økonomiske og politiske bånd mellom Latin-Amerika og andre deler av verden former den nye interessekampen som pågår.

Latin-Amerika i dag er basert på forfatterens utallige opphold i Latin-Amerika, og hennes akademiske studier av regionen gjennom 25 år. Den er dessuten et resultat av daglig kommunikasjon med venner og kolleger i Latin-Amerika, som har delt av sin kunnskap, sine frustrasjoner og sitt engasjement for denne mangfoldige, men også hardt prøvede regionen.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Latin-Amerika i dag

«Det er ikke ofte et norsk publikum får en grundig statusoppdatering på Latin-Amerika i bokform. Derfor er det kanskje ekstra gledelig at boka Latin-Amerika i dag treffer vår tid så godt.»

Peder Østebø, Apollon 2/2022

«Benedicte Bull byr ikkje berre på grundige analysar av stormaktspolitikk og samfunnsforhold i Latin-Amerika, ho byr òg på seg sjølv. [...] Forventingane mine var høge då eg opna Benedicte Bulls blodferske bok [...] Og etter kvart som eg blar meg framover i boka, som tel knapt 200 sider, samanfatta mellom to mjuke permar der Mao og det amerikanske flagget tronar side om side på omslaget, kjenner eg at eg ikkje vert skuffa. Tvert om, her er noko for ulike lesarar ...»

Elin Skaar, Dag og Tid 1. april 2022Les hele anmeldelsen

«Forfatteren går litt fram og tilbake i tid og hopper også tilbake til tidligere omtalte emner i en ny sammenheng i en god fortellerform. Bull krydrer boka der det passer med noen personlige erfaringer [...] Språket er godt og leselig. [...] Benedicte Bull har her gitt oss et svært godt, spennende og innholdsrikt bilde av Latin-Amerika i en verden i endring.»

Einar Hagvaag, Bistandsaktuelt 4. mars 2022Les hele anmeldelsen

«Her er det mye å lære om den globale kappestriden om naturressurser, militært samarbeid, politisk prestisje og stemmer i FN. [...] ei perspektivrik bok.»

Tore Linné Eriksen, Klassekampen 29. januar 2022Les hele anmeldelsen

«Boka kan nesten betraktes som et oppslagsverk. Med alle de ulike perspektivene og all kunnskapen får vi et bredt bilde av historien og situasjonen i dag.»

Aasne Jordheim, Forskerforum 1/2022Les hele anmeldelsen

«Dette er en annerledes og spesiell fagbok skrevet ut fra en metode som kan kalles deltagende observasjon. Benedicte Bull forteller om små og store opplevelser knyttet til Latin-Amerika samtidig som hun trekker linjene bakover og perspektivene fremover. [...] Benedicte Bulls bok er en elegant bok hvor hun på en lettfattelig måte får komme til orde med et stoff hun brenner for og kjenner – om ikke til bunns, så et meget, meget godt stykke på vei. Det styrker den lett tilgjengelige teksten.»

Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no 3. januar 2022Les hele anmeldelsen

Til toppen

Intervju

Et nytt norsk engasjement for Latin-Amerika?
Les Bulls kommentar i Dagsavisen 19. oktober 2021

Har Kina skylda for demokratisk forvitring i Latin-Amerika?
Les Bulls kommentar i Dagsavisen 29. november 2021

Kan Latin-Amerika bli vinneren av den nye kalde krigen?
Les Bulls kommentar i Aftenposten 30. november 2021

Vi må ta Latin-Amerika på større alvor
Hør Benedicte Bull på Urix på lørdag 22. januar 2022

Benedicte Bull har tru på ein 36 år gammal president: – Chile er superinteressant
Les intervju med Bull på Uniforum

Ukraina-krisens latinamerikanske sideshow
Les Bulls kommentar i Dagsavisen 22. februar 2022

Til toppen

Forfatter(e)

Benedicte Bull (f. 1969) er statsviter og professor ved Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo. Hun har inngående kjennskap til Latin-Amerika og har publisert en rekke bøker og artikler om latinamerikansk politikk og økonomi.