Læring i helseorganisasjoner (Heftet)

Forfatter:

Gunnhild Blåka og Cathrine Filstad

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202268503
Kategori: Helsefag og Sykepleiefag
Fag: Helsefag, Sykepleiefag
Om utgivelsen Læring i helseorganisasjoner

Dette er boka om helseinstitusjoner som læringsarena for helsearbeidere. Med basis i ny forskning belyser forfatterne blant annet hvordan kunnskap overføres, og hvilke faktorer som påvirker og har betydning for læring i organisasjoner. Boka er tilrettelagt for studenter innenfor sykepleie og helsefagene.

Til toppen

Presse Læring i helseorganisasjoner

Inspirerende om læring på jobben

«Forfatterne vektlegger dialogen som den grunnleggende rammen for læring. [...] Boken gjør meg derfor både inspirert og litt trist. Inspirert fordi boken gir lyst til å gjøre noe for å legge til rette for organisasjonslæring i helsevesenet - som er avhengig av praksiskunnskap basert på god vurderingsevne - og litt trist fordi dette ikke er en selvfølge.»

Ewa Ness, Tidsskrift for Den norske lægeforening nr. 19/2007Les hele anmeldelsen

«Boken gir leseren et godt innblikk i moderne pedagogisk forskning. [...] Anbefales til både ledere, pedagoger og til videregående studier i sykepleie.»

Karl-Henrik Nygaard, Sykepleien 15/7 2007

Til toppen

Forfatter(e)

Gunnhild Blåka (1951–2015), jordmor, dr.polit., førsteamanuensis ved Seksjon for obstetrikk og gynekologi, Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Bergen.

Cathrine Filstad er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI. Hun har utgitt en rekke fagbøker innenfor organisasjonslæring, kunnskap i organisasjoner og nyansattes læringsprosesser. Hun er også en anerkjent forsker og foredragsholder innenfor fagområdene, både nasjonalt og internasjonalt.