Læring - et samspill mellom hjerne, kropp og omverden (Heftet)

Forfatter:

Kjeld Fredens

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 260
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: LÆRING med kroppen forrest
Oversatt av: Solli, Arne
ISBN: 9788202614317
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Barns utvikling, lek og læring , Spesialpedagogikk , Pedagogikk og elevkunnskap og Pedagogikk
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Pedagogikk, Pedagogikk og elevkunnskap, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Læring - et samspill mellom hjerne, kropp og omverden
VI TENKER BEST NÅR HODE, KROPP OG OMGIVELSER SAMARBEIDER! Enten du er barnehagelærer, lærer eller jobber med barn og unge i andre sammenhenger, kan denne boken gi deg innspill til nye måter å tenke pedagogisk formidling på.

Dette er en bok om hvordan barn og unge lærer – om hvordan vi alle lærer. Kjeld Fredens er en av Nordens fremste hjerneforskere og en populær foredragsholder. Hans viktigste innspill er at vi lærer med hele oss, der også våre omgivelser bidrar til læringen. Fredens er en skarp motstander av dagens testregimer i barnehage og skole i Norden. Han spør hvorfor fag som kunst, sang, musikk og kroppsøving får stadig dårligere kår, og han argumenterer for at svekkelsen av disse fagene også svekker barns og unges kreative ferdigheter og læreevner.

Kjeld Fredens har et spesielt godt innblikk i pedagogikkens og psykologiens historie og utvikling. Han formidler kunnskap om pedagogisk tenkning som er blitt «umoderne» i dagens læringssammenheng – kunnskap og tenkning som han mener er mer effektiv enn det dagens barn presenteres for.

Denne norske utgaven er oppdatert med norske eksempler, og forordet er et intervju med tidligere barneombud Anne Lindboe.

Til toppen

Andre aktuelle titler

  • Alt jeg kan!

    Hvordan kroppen lærer hjernen å tenke

    Grete Helle og Tom Rune Fløgstad

    Heftet
Forfatter(e)
Kjeld Fredens er professor ved Institut for Læring og Filosofi ved Aalborg Universitet. Han er lege og har blant annet vært hjerneforsker ved Aarhus Universitet. I tillegg til professoratet i Aalborg innehar han stillingen som redaktør for tidsskriftet Kognisjon & Pædagogik.