Veier til kunnskap

Lærerveiledning (Heftet)

studieteknikk og læringsstrategier for 8.-10. trinn

Forfatter:

Harald Båsland

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 98
Illustratør: Tvedt, Ken
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276347050
Kategori: Norsk
Fag: Norsk
Nivå: Akademisk
Komponent: Lærerens bok
Om utgivelsen Lærerveiledning

Veier til kunnskap er et læreverk i studieteknikk og læringsstrategier som i utgangspunktet er tilrettelagt for elever på ungdomstrinnet. Verket består av fem komponenter og skal dekke det elevene trenger i studieteknikk og læringsstrategier på ungdomstrinnet (men læreverket kan også brukes i andre sammenhenger):
1. Studieteknikk 1 er tenkt brukt på 8. trinn
2. Studieteknikk 2 er tenkt brukt på 9. trinn
3. Studieteknikk 3 er tenkt brukt på 10. trinn
4. Innføring i læringsstrategier for ungdom 8.-10. trinn
5. Lærerveiledning med kopigrunnlag både til studieteknikkheftene og hovedboka

Lærerveiledning gir bakgrunn for teorien om læringsstrategier og kommentarer til hvert kapittel i Innføring i læringsstrategier for ungdom. I denne boka er det ekstra lesetekster. Det er også kopiark og ekstraoppgaver til både Studieteknikk 1, 2 og 3 og Innføring i læringsstrategier for ungdom.

Til toppen

Forfatter(e)

Harald Båsland er en erfaren lærebokforfatter og lærer med fordypning i norsk, samfunnsfag og pedagogikk. Sammen med Bjarne Hovland har han vært forfatter av metodikkbøker for lærere i natur og miljø, geografi og historie, lærebøker i norsk, samfunnsfag, natur og miljø, geografi og historie for grunnskolen, og samfunnsfagsbøker og matematikkbøker for elever med lærevansker. Båsland har vært mye benyttet som kursholder på en rekke lærerkurs over hele landet.

Veier til kunnskap
Veier til kunnskap er et læreverk i studieteknikk og læringsstrategier som i utgangspunktet er tilrettelagt for elever på ungdomstrinnet. Verket består av fem komponenter og skal dekke det elevene trenger i studieteknikk og læringstrategier på ungdomstrinnet (men læreverket kan også brukes i andre sammenhenger):