Lange linjer i historien (Heftet)

Forfatter:

Gunnar W. Knutsen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 120
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202258375
Kategori: Historie
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Om utgivelsen Lange linjer i historien

Dette er en ny og annerledes verdenshistorie rettet mot studenter i historie.

Lange linjer i historien er en innføring i globalhistorie til alle tider. Den fokuserer mer på de lange utviklingstrekkene i menneskenes historie enn på enkeltbegivenheter, mer på likheter mellom ulike epoker og steder enn på forskjellene mellom dem. Jordbruksrevolusjonen og den industrielle revolusjon har for eksempel lagt grunnlaget for ulike samfunnstyper og sivilisasjoner overalt i verden. Til tross for store kulturelle og materielle forskjeller har samfunn opp gjennom historien hatt viktige fellestrekk i teknologi og i sosial og politisk organisering.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Lange linjer i historien

Historie på 1-2-3

«... en gullgruve for den som vil ha oversikt over de mest betydelige linjer i samfunnsutviklingen.»

 
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa 18. februar 2011

«Boka vil imidlertid være av interesse for alle som er nysgjerrige på historiens lange linjer. For de av oss som er opptatt av «utenomeuropeisk historie», er det gledelig at Knutsen har tatt på seg oppgaven med å skrive en innføringsbok i globalhistorie på norsk. Før Lange linjer i historien var det en mangelvare.»

Jardar Sørvoll, Fortid 3/2006

Til toppen

Forfatter(e)

Gunnar W. Knutsen er dr. philos og professor i tidlig moderne historie ved Universitetet i Bergen. Han har skrevet bøker og artikler om norsk, europeisk og global historie. Knutsen underviser regelmessig ved spanske universiteter og er en internasjonalt anerkjent ekspert på Den spanske inkvisisjonen og de europeiske trolldomsprosessene på 1500- og 1600-tallet. Knutsens bøker og artikler er utgitt på norsk, engelsk, svensk, italiensk og spansk.