Kystnavigasjon (Heftet)

Forfatter:

Jon Winge

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788204099679
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kystnavigasjon

Gir innføring i terrestrisk og elektronisk navigasjon på nivået som kreves til Fritidsbåtskippersertifikatet og Dekksoffiser klasse 5.

Hovedvekten er lagt på bestikkoppgjør og posisjonsbestemmelse ved hjelp av kart og kompass, logg, ekkolodd og forskjellige peilemetoder. Du får trening i å tolke kartet, legge opp ruter, rette kurser og peilinger og beregne virkningene av vind og strøm. Boka gjennomgår også hjelpemidler som radar, GPS og autopilot. Til slutt følger en kort innføring i astronomisk navigasjon beregnet på deg som trenger et internasjonalt sertifikat for havseilas.

Hvert kapittel avsluttes med kontrollspørsmål og praktiske oppgaver i kartet. Deretter følger svar på oppgavene, slik at du hele tiden kan teste deg selv.

Utgitt i samarbeid med Sjøfartsdirektoratet, Kongelig Norsk Båtforbund og Norges Seilforbund.

Til toppen

Forfatter(e)

Jon Winge er en av våre mest erfarne maritime skribenter, kjent for utallige artikler i norske båtblader. Han skriver om både tekniske båtspørsmål og generelt om båtlivet og dertilhørende opplevelser på sjøen. Winge er ingeniør og en meget erfaren båtbruker, som også har skrevet en rekke fagbøker om båtspørsmål.