Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 495
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Flerspråklig
Originaltittel: Kainun kielen grammatikki
Oversatt av: Conzett, Philipp
ISBN: 9788202636586
Kategori: Engelsk og fremmedspråk
Fag: Engelsk og fremmedspråk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kvensk grammatikk

Denne boka er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.

Kvensk grammatikk er en utførlig presentasjon av strukturen i kvensk, som er et finskbeslekta nasjonalt minoritetsspråk i Norge. Grammatikken er gjennomgått og godkjent av Kvensk språkting, vedtaksorganet for skolenormalen i kvensk.

Boka beskriver kvensk lydsystem med ortografi. Den inneholder en detaljert syntaktisk-semantisk analyse av adposisjonsbruken og av konjunksjons- og subjunksjonssystemet i språket. Den beskriver hvilke adverbtyper som fins i kvensk med utgangspunkt i den semantiske funksjonen av disse, og også pronomensystemet får en detaljert beskrivelse. Syntaksdelen bygger på en ontologisk-semantisk analyse av verbene. Morfologidelen tar seg av nomen- og verbbøying, og alle bøyingskategoriene blir detaljert beskrevet.

Alle språklige fenomener er rikelig illustrert med eksempler.

Til toppen

Andre utgaver

Kvensk grammatikk
Flerspråklig Open Access 2017
Forfatter(e)

Eira Söderholm er pensjonert førsteamanuensis i finsk og kvensk ved UiT Norges arktiske universitet. Hun har deltatt aktivt i planlegginga og utarbeidinga av det kvenske skriftspråket, skrevet flere artikler om temaet og bygd opp kvensk språk som universitetsfag ved UiT.