Kunsten å finne ro (Innbundet)

Forfatter:

Audun Myskja

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Illustratør: Isene, Gro Anette
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202609177
Om utgivelsen Kunsten å finne ro

Audun Myskja har gjennom legepraksis, kurs og retreater hjulpet tusenvis av mennesker til å finne roen både i øyeblikket og i livet.

I Kunsten å finne ro deler han erfaringene sine. Han inviterer til refleksjon rundt hva ro betyr for oss, og tilbyr pusteøvelser og andre teknikker når vi er rammet av ulike former for stress, følelsesmessige utfordringer og vanskelige livshendelser.

I denne varme og inspirerende boka får du innspill, refleksjoner og praktiske verktøy til å møte hver eneste dag med sinnsro, trygghet og tillit.

«Vi mennesker kan velge ro, mer enn vi aner. Verktøyene i boka vil hjelpe deg med å skape mest mulig av den gode roen, og få vevd den sammen med handlekraft i hverdagen. Selv om livet vil gi deg både opp- og nedturer, kan du klare å finne en indre balanse som varer.»

Ved å bruke verktøyene i boka kan du

  • få det roligere hjemme, på jobb og i dine relasjoner
  • forebygge stress og utbrenthet
  • redusere uro og angst
  • bevare roen i vanskelige situasjoner
  • få mer energi og livslyst
  • håndtere konflikter bedre
  • leve mer i tråd med verdiene dine

Til toppen

Presse Kunsten å finne ro

Nydelig om å finne roen 13.05.2020

«Det er blitt en nydelig, varm og omsorgsfull bok der vi får tips om forskjellige 'medisiner' som kan hjelpe oss til å møte livet med sinnsro, trygghet og tillit, uansett hvilke tumulter livet ellers måtte sende i vår vei.»

Ikke oppgitt, men antakelig Anne Lene Johnsen, Helsemagasinet Vitenskap og FornuftLes hele anmeldelsen

Tid for å roe ned 22.05.2020

«Skal du ha en eneste bok om selvhjelp i bokhylla, er Kunsten å finne ro et godt valg. Den kom i grevens tid.»

« (...) med Kunsten å finne ro tar han et langt steg i folkeopplysningsarbeidet for å hjelpe alle som stresser, har depresjoner, uro og angst - det er faktisk håp.»

«Det er nesten skremmende enkle grep man kan gjøre for å få mer kontakt med kroppen, pusten og den indre roen.»

«Ved hjelp av mer enn 40 øvelser og meditasjoner samlet bak i boka, noen beskrevet underveis i teksten, kan leseren velge seg ut de hun mener passer best for seg og sitt liv, for den hverdagen man har.»

«Full av enkle øvelser som den er, har den hjulpet meg gjennom de siste månedenes uro med krevende jobb, korona og stress.»

«Sjelden har vel en bok kommet meg i hende som jo mer jeg har lest i den, jo mer har jeg skjønt at denne boka trengte jeg.»

Kjetil Skotte, SykepleienLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Dr.med. Audun Myskja (f. 1953) er overlege og forfatter av mer enn tjue bøker, blant annet bestselgerne Kunsten å finne ro, Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg og Hjertet husker det hodet glemmer (en praktisk bok om demens). Han er opptatt av å se hele mennesket, støtte opp om menneskets egne ressurser og gi individuelt tilpassede verktøy for mestring og bedring (mestringsmedisin), enten det gjelder en kronisk syk pasient eller en frisk person som ønsker vekst og økt selvinnsikt. I sin doktorgrad om musikk i eldreomsorgen utviklet han musikkbasert miljøbehandling, som har vist lovende resultater i pilotprosjekter i livsmestring ved flere norske skoler. Gjennom mange år har han også holdt en rekke retreater, foredrag og kurs i meditasjon.

Audun Myskja er fagveileder for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg ved Nord Universitet i Levanger og driver sammen med sin kone Reidun Senter for livshjelp i Ski og Totenvika, et tverrfaglig prosjekt som legger vekt på hjelp til selvhjelp.

Utmerkelser

Oppegård kommunes hederspris (2015)
Brobyggerprisen for «kunnskap og erfaringer fra konvensjonell medisin og komplementær/alternativ behandling (KAM)» (2010)
Den norske legeforenings kvalitetspris for prosjekter med musikk innen geriatri og lindrende behandling (2003)
Den norske legeforenings kvalitetspris for musikkterapi i eldreomsorgen (2002)
American Women's Club Award 2002, 2007 og 2015
Soria Moria-prisen (Den norske legeforening) for helseopplysningsprosjektet «Den musiske medisin» (1998)