Kunst og undervisning i steinerskolen (Heftet)

Forfatter:

Hanne Weisser

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202667603
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning og Pedagogikk
Fag: Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kunst og undervisning i steinerskolen

Steinerskolen har i over hundre år vært et pedagogisk alternativ til offentlig skole. I dag finnes det mer enn 3000 steinerskoler fordelt på alle kontinenter. Den første steinerskolen i Norge ble grunnlagt i Oslo; siden er det etablert steinerskoler i alle landsdeler og i de fleste store byene. Men hva er egentlig en steinerskole?

- Hvilket menneskesyn arbeides det ut fra?
- Hvorfor har de kunstneriske fagene så stor plass?
- Hva er bakgrunnen for at undervisningen omtales som kunst – undervisningskunst?

Forfatter Hanne Weisser belyser disse spørsmålene og fører oss inn i steinerskolens pedagogikk og metodikk. Hun viser gjennom skolens historie, gjennom skolens undervisning og gjennom de kunstneriske fagene – tegning og maling, fortelling, sang og musikk – hvordan pedagogikk kan være en kunstnerisk virksomhet.

Til toppen

Boken favner bredt og samtidig dypt. Innenfor 200 sider klarer Hanne Weisser, med gode beskrivelser og få ord, å få beskrevet det vesentligste om steinerpedagogikken. [...] Boken gir rikelig plass til metode og arbeidsmåter med mange eksempler. Boken anbefales! Den egner seg særdeles godt som en innføring i steinerpedagogikk, som en verdifull utvidelse for erfarne lærere og for foreldre og andre som vil vite noe grunnleggende om steinerskolen og steinerpedagogikk.
Henrik Thaulow, Steinerbladet nr. 3, 2020
Forfatter(e)

Hanne Weisser er cand.philol. med musikk hovedfag fra Universitetet i Oslo og lærer ved Steinerskolen i Oslo. Hun har jevnlig holdt kurs for lærere og for studenter ved Steinerhøyskolen.