Etikken er på full fart inn i mange samfunnsområder og debatter. Det gjelder også kunstfeltet. Utgangspunktet for boka Kunst og etikk er nyere kunst som har vakt offentlig strid. Finnes det grenser for hva man kan gjøre i kunstens navn? Og i så fall: Hvor skal vi sette dem? Er kunsten en meningsytring? Hvor langt kan man gå for å forsvare den? Etikken gir oss et rikere vokabular for å diskutere slike spørsmål. Den åpner dessuten for å se kunsten som en verdifull ressurs. Forfatteren undersøker hva etikken kan tilføre diskusjonen om kunstverkenes funksjon, mening og verdi.
Boka er beregnet på studenter og lærere innen kunst- og kunsthistoriefaget og fagfolk innen kunstforvaltningen, men den kan også leses av et mer allment publikum med interesse for kunst, filosofi og samfunn.
Siri Meyer er professor i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen. Hun er særlig interessert i kunstteori og visuell kultur. I mange år var hun forskningsleder for Senter for europeiske kulturstudier (SEK) og medlem av Maktutredningen. Meyer er en prisbelønt formidler og har skrevet bøker i ulike sjangre. Flere av dem handler om kunsten å se.