Kunst og etikk (Heftet)

En innføring

Forfatter:

Siri Meyer

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 133
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202482862
Kategori: Estetiske fag , Samfunnsfag , Historie, religion og filosofi og Samfunnsvitenskap
Fag: Estetiske fag, Historie, religion og filosofi, Samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kunst og etikk

Etikken er på full fart inn i mange samfunnsområder og debatter. Det gjelder også kunstfeltet. Utgangspunktet for boka Kunst og etikk er nyere kunst som har vakt offentlig strid. Finnes det grenser for hva man kan gjøre i kunstens navn? Og i så fall: Hvor skal vi sette dem? Er kunsten en meningsytring? Hvor langt kan man gå for å forsvare den? Etikken gir oss et rikere vokabular for å diskutere slike spørsmål. Den åpner dessuten for å se kunsten som en verdifull ressurs. Forfatteren undersøker hva etikken kan tilføre diskusjonen om kunstverkenes funksjon, mening og verdi.

Boka er beregnet på studenter og lærere innen kunst- og kunsthistoriefaget og fagfolk innen kunstforvaltningen, men den kan også leses av et mer allment publikum med interesse for kunst, filosofi og samfunn.

Til toppen

Presse Kunst og etikk
«Vi skal ikke inn i teoriene, men få akkurat nok til at vi skjønner problemet, skjønner saken, får forståelse. Og mens vi gjør det, ser vi på de utvalgte bildene som presenteres. Kun en forfatter som vet hvor hun skal og som har god oversikt over stoffet sitt, klarer å gjøre slikt på en lett og enkel måte. Og det gjør altså Meyer. [...] Alt i alt er den en strålende innføringsbok!»Aasne Jordheim, Forskerforum 8/2015Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Siri Meyer er professor i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen. Hun er særlig interessert i kunstteori og visuell kultur. I mange år var hun forskningsleder for Senter for europeiske kulturstudier (SEK) og medlem av Maktutredningen. Meyer er en prisbelønt formidler og har skrevet bøker i ulike sjangre. Flere av dem handler om kunsten å se.