Kristiansands moderne byutvikling (Innbundet)

Om byplanleggingen og byens fysiske utvikling 1945-2010

Forfatter:

Arne Bulie

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202566555
Kategori: Historie
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kristiansands moderne byutvikling

Kristiansand sentrum, Kvadraturen, er en av Nord-Europas mest gjennomførte, karakteristiske og verneverdige byer fra renessansetiden, grunnlagt i 1641. Denne boka handler om hvordan byen har vokst og utviklet seg i moderne tid, om det visuelle miljøet, arkitekturen, bydelene og ikke minst den grunnleggende byplanleggingen. Etterkrigstiden fram til dagens samfunn har vært en spennende tid med en fantastisk utvikling i takt med en like fantastisk velstandsutvikling.

De fleste mennesker har et forhold til sine fysiske omgivelser, men tenker lite på hvorfor byen er blitt som den fremstår i dag, og hvilke prosesser som ligger bak. Boka gir en historisk innføring i mange dagsaktuelle problemstillinger, eksempler er havneutvikling, fortetting, veiutvikling og byggehøyder. Den henvender seg til alle med interesse for lokal, fysisk samfunnsutvikling.

Til toppen

Forfatter(e)

Arne Bulie er utdannet arkitekt og har stort sett arbeidet med byplanlegging. I privat, fylkeskommunal og kommunal praksis har han fulgt Kristiansands utvikling gjennom 40 år, blant annet som fylkesreguleringsarkitekt i Vest-Agder, plan- og bygningssjef i Kristiansand og sjefsarkitekt i kommunens tekniske sektor.