Kristendommen I (Heftet)

Bibelen

Forfatter:

Helje Kringlebotn Sødal (red.)

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 286
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276347838
Kategori: KRLE
Fag: KRLE
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kristendommen I

Ingen bok i verden har hatt så stor utbredelse og betydning som Bibelen. Opp gjennom historien har den øvd fundamental innflytelse på samfunn, språk og kultur – og på troslivet til utallige mennesker. Kristendommen I, Bibelen gir grunnleggende innføring i bibelkunnskap. Den tar opp historisk bakgrunnsstoff til skriftene i den bibelske boksamlingen og viser deler av Bibelens virkningshistorie. Men i første rekke vil boken gi en presentasjon av de mest sentrale bibelske fortellingene, slik de blir presentert i Det gamle og Det nye testamente. Tilnærmingen er historisk-litterær og behandler fortellingene som litteratur samtidig som de får en forankring i den tiden og det miljøet de ble til i.

Boken passer for alle som er interessert i å skaffe seg kunnskap om Bibelen som kilde for tro, moral og kultur. Samtidig er den spesielt tilrettelagt for allmennlærerutdanningens studieenhet KRL1. Kristendommen II. Tro og tradisjon fortsetter fremstillingen om kristendommen med en innføring i kristendommens historie, kristen troslære og etikk og konfesjonskunnskap, men begge bøkene kan leses selvstendig.

Kristendommen I, Bibelen er skrevet av tre forfattere med lang undervisningserfaring.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Levi Geir Eidhamar er dosent i religionsvitenskap ved Universitetet i Agder. Han underviser på lærerutdanningene. Eidhamar har doktorgrad på unge norske muslimer. Han har publisert flere vitenskaplige artikler og lærebøker.

Karl Olav Sandnes er professor ved Det teologiske Menighetsfakultet i Oslo.

Helje Kringlebotn Sødal er professor i kristendomshistorie ved Universitetet i Agder. Hun tok doktorgrad på en avhandling om J.C. Heuch og har skrevet vitenskapelige bidrag med stor tematisk spennvidde – fra skolen under reformasjonen til Hans Nielsen Hauge, Oxfordbevegelsen, karismatisk kristendom, luthersk mangfold og kristne barnehager. Sødal står også bak mange fag- og lærebøker, bl.a Norsk kristendomshistorie 1800-2020 (2021), Religioner og livssyn i skolehverdagen (2020), Kristen arv og tradisjon i barnehagen (2018) og Hans Nielsen Hauge (2017). Les mer om Sødal på Universitetet i Agder, UiA.