Krimjournalisten (Heftet)

Forfatter:

Bjarne Kvam

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 259
Forlag: IJ-forlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788271472290
Kategori: Journalistikk
Fag: Journalistikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Krimjournalisten

Krimjournalister skal være samfunnets fremste forsvarere av rettssikkerheten – ikke ulver som jager byttet i blodtåke.

Krimjournalisten gir en grundig innføring i det vanskelige, men spennende arbeidet krimjournalistikk er. En lang rekke kjente kriminalsaker er utgangspunktet for en detaljert gjennomgang av krimjournalistens hverdag. Etiske dilemma blir grundig beskrevet, og vanskelige ord og uttrykk blir nøye forklart.

Boken drøfter grunnleggende samfunnsspørsmål som rettssikkerheten og identifisering av personer som blir involvert i kriminalsaker. Forfatteren argumenterer for at pressen er samfunnets fremste rettssikkerhetsgaranti, og at identifisering av siktede/tiltalte personer kan være positivt både for den anklagede og for samfunnet.

Boken er skrevet for studenter og alle som har arbeidet i politi- og rettssystemet, samt personer som har befatning med krimjournalistikk. Den bør også være av interesse for folk som er opptatt av pressens rolle i samfunnet.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)
Bjarne Kvam er jurist og universitetslektor ph.d. ved Juridisk fakultet, Universitetet i Bergen. Han har tidligere vært journalist i 20 år i Bergensavisen og Bergens Tidende, og har skrevet flere fagbøker innen journalistikk og juss.