Hilde Henriksen Waage er professor i historie ved Universitetet i Oslo (UiO) og seniorforsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO). Hun er i tillegg en hyppig brukt Midtøsten-kommentator i norske og utenlandske medier. Waage har publisert en rekke bøker og artikler nasjonalt og internasjonalt om Norges forhold til Israel, Oslo-prosessen og årsakene til konfliktene mellom Israel, palestinerne og de omkringliggende arabiske statene. Hun fikk i 2013 Sverre Steen-prisen for fremragende formidling av historie for sin bok om konflikt og stormaktspolitikk i Midtøsten.
Rolf Tamnes er professor ved Institutt for forsvarsstudier (IFS), hvor han også har vært direktør. Han har særlig arbeidet med norsk utenrikspolitikk og sikkerhetspolitikk, transatlantiske forbindelser og nordområdene.
Hanne Hagtvedt Vik er forsker ved Universitetet i Oslo og har doktorgrad i historie fra samme sted. Hun har arbeidet spesielt med norsk bistandspolitikk, menneskerettigheter, urfolksrettigheter og internasjonale organisasjoner.
Mona Fixdal har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og arbeider nå ved Princeton University i New Jersey, USA. Hun har særlig skrevet om normative spørsmål knyttet til krig og krigføring, humanitær intervensjon, internasjonalt fredsdiplomati og om etterkrigsrettferdighet.
Rolf Hobson er professor i historie ved Institutt for forsvarsstudier på Forsvarets Høgskole og professor II ved Universitetet i Bergen.
Jarle Simensen har vært professor i historie ved NTNU i Trondheim og professor II ved Universitetet i Oslo. Han har særlig arbeidet med afrikansk historie, kolonihistorie og moderne internasjonal historie.
Simensen har tidligere blant annet skrevet Afrikas historie. Nye perspektiver (1983); Norsk misjon i afrikansk historie (1985); Utdanning som u-hjelp (1992); bind 12 og 16 i Aschehougs verdenshistorie: Vesten erobrer verden (1985) og Verden forandres (sammen med Sven Tägil, 1993). Hans senere bøker er bind 1 i Norsk utviklingshjelps historie: Norge møter den tredje verden (2003); Verden i oppbrudd. Verdenshistorien etter den kalde krigen (sammen med Sven Tägil, 2005) og Internasjonalisering i historiefaget. Global historie og norsk historie i transnasjonalt perspektiv.
Øyvind Tønnesson, født 1963, er førsteamanuensis i internasjonal historie ved Universitetet i Agder. Han har en ph.d. fra Universitetet i Oslo 2013 med avhandlingen With Christian L. Lange as a Prism: A Study of Transnational Peace Politics, 1899-1919. Han arbeidet i flere år ved Høgskolen i Lillehammers studieprogrammer i samtidshistorie og internasjonale studier og har skrevet artikler om fredssak og internasjonalisme.