Kraft og bevegelse (Heftet)

Innføring i mekanikk

Forfatter:

Reidun Renstrøm

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 1997
Antall sider: 184
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276340884
Kategori: Idrettsfag
Fag: Idrettsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kraft og bevegelse
Kraft og bevegelse gir en generell innføring i bevegelseslære og er skrevet for studenter ved Norges idrettshøgskole og andre høgskoler der mekanikk er en del av studiet.

Vårt liv er fullt av bevegelse, men forstår vi hvordan det skjer, og hvorfor? Hvordan kan det ha seg at en ball som kastes skrått oppover, beveger seg fremover når kraften den påvirkes av, tyngdekraften, har retning mot jorden?

Boken inneholder mange eksempler fra hverdagsliv og idrettsøvelser. Med utgangspunkt i disse eksemplene er det laget oppgaver med varierende vanskelighetsgrad og med gjennomførte løsninger.

Fremstillingen bygger på forkunnskaper i matematikk og fysikk tilsvarende 1 Ma og 1 Na i den videregående skolen.

Det lette språket gjør stoffet tilgjengelig også for dem som møter fysikken for første gang, og de mange illustrasjonene bidrar til å klargjøre teorien.

Til toppen

Forfatter(e)

Reidun Renstrøm er førsteamanuensis i fysikk ved Universitetet i Agder, hvor hun underviser i mekanikk og kvantefysikk i årsstudiet i fysikk. Hun forsker på utviklingen av fysikkens teorier, og hennes doktoravhandling handler om utviklingen av kvantefysikken. Renstrøm har skrevet en rekke lærebøker, og fikk i 2015 Universitetsforlagets lærebokpris for fremragende fagformidling.