Kraft og bevegelse (Heftet)

Innføring i mekanikk

Forfatter:

Reidun Renstrøm

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 1997
Antall sider: 184
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276340884
Kategori: Idrettsfag
Fag: Idrettsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kraft og bevegelse
Kraft og bevegelse gir en generell innføring i bevegelseslære og er skrevet for studenter ved Norges idrettshøgskole og andre høgskoler der mekanikk er en del av studiet.

Vårt liv er fullt av bevegelse, men forstår vi hvordan det skjer, og hvorfor? Hvordan kan det ha seg at en ball som kastes skrått oppover, beveger seg fremover når kraften den påvirkes av, tyngdekraften, har retning mot jorden?

Boken inneholder mange eksempler fra hverdagsliv og idrettsøvelser. Med utgangspunkt i disse eksemplene er det laget oppgaver med varierende vanskelighetsgrad og med gjennomførte løsninger.

Fremstillingen bygger på forkunnskaper i matematikk og fysikk tilsvarende 1 Ma og 1 Na i den videregående skolen.

Det lette språket gjør stoffet tilgjengelig også for dem som møter fysikken for første gang, og de mange illustrasjonene bidrar til å klargjøre teorien.

Til toppen

Forfatter(e)

Reidun Renstrøm er førsteamanuensis ved Universitetet i Agder. Hun er utdannet ved Universitetet i Oslo med hovedfag i kjernefysikk og doktorgrad i Kvantefysikkens utvikling.

Renstrøm er forfatter av bøkene Kraft og Bevegelse , Fysikkens Historie og medforfatter av fagboka Fysikkdidaktikk, lærebøkene Rom Stoff Tid og Kvantedramaet, som er publisert på naturfag.no

I 2015 fikk hun Universitetsforlagets lærebokpris for fremragende fagformidling.