Kraft Fysikk 2 (2019) Lærebok Brettbok av Marit Sandstad, Janne-Christine Fossum, Henning Vinjusveen Myhrehagen, Hege Reiling Dellnes og Elise Bergli (Nettsted)
product-metadata.product-detail.tabletBook

Kraft Fysikk 2 (2019) Lærebok Brettbok (Nettsted)

Digital utgave

Forfatter:

Marit Sandstad, Janne-Christine Fossum, Henning V. Myhrehagen, Hege R. Dellnes og Elise Bergli

Forfatter: , , , og
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
Originaltittel: Kraft 2
ISBN: 9788202628956
Kategori: Fysikk 2
Fag: Fysikk 2
Nivå: Vg3
Om utgivelsen Kraft Fysikk 2 (2019) Lærebok Brettbok

Kraft 2 Brettbok er en digital utgave av læreboka i PDF-format.

Kraft er et komplett læreverk og dekker kompetansemålene til programfaget fysikk 2 i videregående skole. Til læreverket følger det egne elevressurser med blant annet filmer som utgangspunkt for videoanalyse, en del løsningforslag og kontrolloppgaver. Læreverket har også en lisensbelagt lærerressurs med veiledninger, opplegg for forsøk med videoanalyse (Tracker) og forslag til terminprøver to ganger i året, se kraft.cdu.no.

I Brettboka kan eleven kan gjøre egne notater, markere tekst, lage egne figurer og gjøre søk i teksten. Lisensen gir tilgang til både bokmåls- og nynorskutgaven.

Brettbok-utgaven kan kjøpes av skoler på www.brettboka.no. Last ned Brettboka-appen for å komme i gang eller se prøvekapitler her: http://brettboka.no/apps.

Til toppen

Forfatter(e)

Sandstad har mastergrad i teoretisk fysikk og doktorgrad i kosmologi fra Universitetet i Oslo (UiO). Hun har undervist på bachelornivå i astrofysikk, informatikk og matematikk ved UiO. Utenom dette har hun drevet med formidlingsarbeid gjennom foredrag og deltakelse i Abels tårn på NRK P2. Etter ca. to år som forsker på postdoktornivå ved Nordisk institutt for teoretisk fysikk (NORDITA) i Stockholm jobber hun nå ved CICERO Senter for klimaforskning. Hun har bidratt som medvirkende forfatter til IPCCs klimarapport AR6.

Fossum har en mastergrad i fysikk fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), med fordypning i biologisk fysikk og matematisk nevrovitenskap. I tillegg har hun praktisk-pedagogisk utdanning fra NMBU. Fossum jobber som lektor i fysikk og matematikk ved Ski videregående skole. Tidligere har hun også jobbet med videreutdanning av lærere i fysikk ved lærerutdanningen på NMBU.

Henning Vinjusveen Myhrehagen har lektorutdanning i realfag fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim. Hans masterprosjekt var tilknyttet det fysikkdidaktiske forsknings- og utviklingsprosjektet ReleKvant. Prosjektet har resultert i Viten-programmer i kvantefysikk og generell relativitetsteori. Han har siden 2015 undervist i matematikk og fysikk ved Asker videregående skole og deltatt videre i ReleKvant-prosjektet.

Dellnes er lektor i realfag fra lektorutdanningen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) fra 2007. I tillegg har hun idrett mellomfag fra Høgskolen i Agder. Hun har siden 2006 undervist i matematikk, fysikk og naturfag ved Kirkeparken videregående skole i Moss.

Bergli har hovedfag i faste stoffers fysikk, hovedfag i datalingvistikk og doktorgrad i kjernefysikk fra Universitetet i Oslo (UiO). I tillegg har hun praktisk-pedagogisk utdanning fra NMBU. Hun har undervist på bachelornivå i fysikk ved UiO, HiOA (nå Oslo Met) og NMBU, og jobbet med videreutdanning for lærere i fysikk ved UiO. Siden 2015 har hun jobbet som lektor i realfag ved Ås videregående skole. Fra 2018 har hun hatt delt stilling mellom Ås videregående skole og lærerutdanningen (ILU) ved NMBU.