Kort og godt

Kort og godt 2 (Plastpakket)

Fem lesehefter om kjente, norske personer, nivå A2/B1

Forfatter:

Astrid Raen

Forfatter:
Innbinding: Plastpakket
Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202712624
Kategori: Norsk for nybegynnere (A1-A2) , Grunnleggende norsk , Grunnleggende norsk (1-10) og Norsk som andrespråk
Fag: Grunnleggende norsk, Grunnleggende norsk (1-10), Norsk for nybegynnere (A1-A2), Norsk som andrespråk
Nivå: 10. trinn, Spor 1 - A2, Spor 2 - A2, Spor 3 - A2
Komponent: Ekstra materiell
Om utgivelsen Kort og godt 2

Kort og godt gir god lestrening på nivå A2. Pakken består av fem lettleste bøker som hver forteller om tre kjente, norske personer. Passer for unge og voksne innvandrere som lærer norsk som andrespråk.

Hva var det som fikk Hulda Garborg til å lae den moderne versjonen av bunaden? Hvordan kom Ole Gunnar Solskjær seg til det avgjørende øyeblikket i mesterligafinalen mellom Manchester United og Bayern München i 1999? Ved å lese disse tekstene får deltarne opppleve skjellsettende øyeblikk og avgjørende episoder i kjente, norske personers liv.

Kort og godt 1 og Kort og godt 2 består begge av fem lesehefter. I hvert lesehefte er det tre tekster. Tekstene har mange og gode ordforklaringer, og etter hver tekst er det leseforeståelsesoppgaver og spørsmål til ettertanke og diskusjon.

De fem leseheftene til Kort og godt 2:
POLITIKK: Brundtland, Jensen, Quisling
IDRETT OG UNDERHOLDNING: Solskjær, Henie, Sagen
HISTORIE: Friele, Sturlason, Wergeland
KULTUR: Lien, Ibsen, Prøysen
VITENSKAP OG ARBEIDSLIV: Amundsen, Abel, Garborg

Tekstene passer for deltakere på A2 på vei til B1. Uthevede ord og korte linjer gir god leseflyt og ordforklaringer i margen hjelper leseren til god leseforståelse. Velegnet for lesetrening i kombinasjonsklasser, innføringsklasser og i voksenopplæring.

Til toppen

Forfatter(e)

Astrid Raen har undervist voksne innvandrere ved Oslo VO, Rosenhof siden 1999. Tidligere jobbet hun i videregående skole. Hun har studert nordisk, engelsk og pedagogikk og har i tillegg en mastergrad i kommunikasjon med vekt på skriftlig journalistikk fra Chicago. I undervisningen av innvandrere med lite og ingen skolegang fra hjemlandet har hun vært opptatt av å finne metoder for å frigjøre deltakernes læringspotensial. Blant annet har hun lang erfaring med suggestopedi som metode.
Hun har produsert tekster og materiell til undervisning for suggestopedilærere og for ulike læremiddelprodusenter og forlag.

Kort og godt
I de ti leseheftene i serien finner deltakeren lesestoff som er interessant og inspirerende. Heftene gir et blikk inn i kjente, norske personers liv på en måte som engasjerer og motiverer til lesing. Passer til unge og voksne som lærer norsk som andrespråk.