Kontakt Yrkesfag norsk

Kontakt Yrkesfag Lærernettsted (Nettsted)

Norsk for yrkesfag Vg1–Vg2

Forfatter:

Eva Frisk, Tone Elisabeth Grundvig og Siv Sørås Valand

Forfatter:
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2014
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202446277
Kategori: Norsk
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Norsk
Varighet: Fram til 31.08.2020
Nivå: Yrkesfag Vg1, Yrkesfag Vg2
Komponent: Digital ressurs
Om utgivelsen Kontakt Yrkesfag Lærernettsted

Lærernettstedet Kontakt Vg1-Vg2 er en digital ressurs for lærere til kursen i norsk på yrkesfag Vg1 og Vg2.

Lærernettstedet inneholder forslag til årsplan undervisningsopplegg, forslag til tverrfaglige sjangeroppgaver, forslag til eksamensrettede oppgaver og powerpointer som kan redigeres. Tilgang til nettstedet krever lisens og innlogging.

Til toppen

Forfatter(e)
Eva Frisk er lektor ved Frogn videregående skole. Hun har master i nordisk, samt historie og tysk i fagkretsen, og hun har undervisningserfaring både fra yrkesfaglig og studiespesialiserende studieretning. Frisk har vært styremedlem og nestleder i LNU (Landslaget for norskundervisning).
Tone Elisabeth Grundvig er lektor og fagutvikler/ikt-pedagog ved Sandefjord videregående skole. Hun har hovedfag i norsk, og har tysk, engelsk og mediekunnskap som øvrig fagkrets. Grundvig har undervist i norsk på yrkesfag siden 1995, og har vært FYR-kontakt. Hun har også vært med på å utarbeide digitale læremidler i norsk for blant annet NDLA. Grundvig har i tillegg erfaring fra eksamensnemndarbeid i Utdanningsdirektoratet.
Siv Sørås Valand er lektor ved Sandvika videregående skole i Bærum. Fra hun begynte å jobbe i videregående skole i 2008, har hun jobbet fulltid som norsklærer. Hun har mastergrad i norsk og har praktisk-estetiske fag i sin fagkrets. Valand har bred erfaring med undervisning i norsk på yrkesfag. Hun har bakgrunn fra både ungdomsskole og videregående.
Kontakt Yrkesfag norsk
Kontakt er et nyutviklet norskverk for yrkesfag Vg1 og Vg2 og følger den reviderte læreplanen fra 2013. Fagstoffet og eksempeltekstene er gjennomgående valgt ut for å være så tett på den yrkesfaglige hverdagen som mulig. Det er lagt vekt på at elevene får god støtte i arbeidet med de grunnleggende ferdighetene i faget.