Kontakt Påbygging

Kontakt Påbygging (Fleksibind)

Norsk for påbygging Vg3

Forfatter:

Eva Frisk, Tone Elisabeth Grundvig, Tommy Moum og Siv Sørås Valand

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 496
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Nynorsk
ISBN: 9788202473600
Kategori: Norsk
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Norsk
Nivå: Yrkesfag Vg3 påbygging
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Kontakt Påbygging
Kontakt Påbygging er nyskrive for påbyggingskurset Vg3. Verket følgjer i spora til Kontakt Vg1–Vg2, men ein kan bruke det sjølv om elevane har brukt eit anna verk tidlegare.

Alt i éi bok
Teoristoff og tekstsamling er i same bok og det gjer lærestoffet lettare tilgjengeleg. Særeige for læreverket er at teoridelen har grundige omtalar og eksempel frå mange av tekstane som elevane finn i tekstsamlinga. Slik får elevane sjå korleis dei sjølve kan analysere og omtale liknande tekstar. Egne kapittel om retorikk og skriving av tekstar viser elevane korleis dei skal skrive tekstar med ulike formål.

Utvida tekstsamling på nett
Tekstsamlinga i boka dekker heile litteraturhistoria, men for å ha fleire tekstar å velje mellom, har vi ei eiga tekstsamling på nett som supplerer og utvidar tekstsamlinga i boka. Det er oppgåver til alle tekstane.

Vegen mot eksamen
Påbyggskurset har mykje stoff, og førebuingar til eksamen er ein viktig del av kurset. Vi har med tips og informasjon om eksamensoppgåver og kva som blir forventa av elevane ved skriftleg eksamen. Dette stoffet kan elevane bruke som oppslagsdel under eksamen.

Elevnettstad med støtte for lesing og skriving
Elevane finn der lydbokfiler til alle kapitla, interaktive oppgåver som dei kan bruke til å repetere og drille fagstoffet, og ressursar og oppgåver som er til god hjelp i arbeidet med lærestoffet.

Lærarnettstad med forslag til prøver og oppgåver
På lærarnettstaden er det forslag til undervisningsopplegg, forslag til tverrfaglege sjangeroppgåver, forslag til eksamensretta oppgåver og powerpointar som ein kan redigere.

Til toppen

Andre utgaver

Kontakt Påbygging
Bokmål Fleksibind 2015
Kontakt Påbygging Unibok
Bokmål/Nynorsk Nettsted 2015
Forfatter(e)
Eva Frisk er lektor ved Frogn videregående skole. Hun har master i nordisk, samt historie og tysk i fagkretsen, og hun har undervisningserfaring både fra yrkesfaglig og studiespesialiserende studieretning. Frisk har vært styremedlem og nestleder i LNU (Landslaget for norskundervisning).
Tone Elisabeth Grundvig er lektor og fagutvikler/ikt-pedagog ved Sandefjord videregående skole. Hun har hovedfag i norsk, og har tysk, engelsk og mediekunnskap som øvrig fagkrets. Grundvig har undervist i norsk på yrkesfag siden 1995, og har vært FYR-kontakt. Hun har også vært med på å utarbeide digitale læremidler i norsk for blant annet NDLA. Grundvig har i tillegg erfaring fra eksamensnemndarbeid i Utdanningsdirektoratet.

Tommy Moum er idéhistoriker og er lektor ved Horten videregående skole der han underviser i fagene norsk, historie og filosofi og historie. Moum er en av fire hovedforfattere på Alle tiders historie. Han er hovedforfatter læreverket Historie og filosofi og flere andre utgivelser til videregående skole: flere av Å lykkes med titlene og Kunsten å påvirke - retoriske tekster fra Holberg til i dag og som medforfatter på Kontakt Påbygging.

Siv Sørås Valand er lektor ved Sandvika videregående skole i Bærum. Fra hun begynte å jobbe i videregående skole i 2008, har hun jobbet fulltid som norsklærer. Hun har mastergrad i norsk og har praktisk-estetiske fag i sin fagkrets. Valand har bred erfaring med undervisning i norsk på yrkesfag. Hun har bakgrunn fra både ungdomsskole og videregående.
Kontakt Påbygging
Kontakt Påbygging er nyskrevet for påbyggingskurset Vg3. Verket følger i sporene til Kontakt Vg1–Vg2, men kan brukes uavhengig av hvilket verk elevene har brukt tidligere.