Kommunikasjon og helseledelse (Heftet)

Forfatter:

Halvor Nordby

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202283490
Kategori: Organisasjon og ledelse
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kommunikasjon og helseledelse

God kommunikasjon er den fundamentale forutsetningen for vellykket ledelse. Men hva er egentlig god kommunikasjon?

Forfatteren presenterer og diskuterer kommunikasjonsutfordringer som er spesielt viktige for ledere i det moderne norske helsevesenet. Mange av disse ufordringene handler om motsetningen mellom en klassisk medisinsk og en moderne økonomisk-administrativ ideologi, men de har også å gjøre med helsevesenets kompleksitet, rammebetingelser og profesjonsmotsetninger.

I den første delen av boka brukes grunnleggende teorier om språk og bevissthet til å analysere kommunikasjonsbetingelser i helseledelse. I den andre delen viser forfatteren hvordan disse betingelsene kan møtes. Hovedmålet er praktisk: Helseledere er ofte involvert i krevende kommunikasjon. Kunnskap om kommunikasjon kan derfor være til stor praktisk hjelp.

Boka er skrevet på en måte som er enkel og forståelig for alle som er interessert i kommunikasjon. I motsetning til mange andre analyser av ledelse skriver forfatteren inngående om hvordan man kan oppnå god kommunikasjon i grunnleggende mellommenneskelige relasjoner. Boka egner seg godt i undervisning og som et viktig supplement til bøker som har et mer organisasjonsteoretisk perspektiv.

Til toppen

Presse Kommunikasjon og helseledelse

"På en sjelden måte makter Halvor Nordby å engasjere og formidle viktige budskap. Dette er en nyttig bok for alle som skal forholde seg til mennesker i helsesektoren. Det vil si de fleste av oss."

Karl-Henrik Nygaard, Sykepleien 5/2010

Helseleder? Les og lytt!

"Er det mulig for en filosof å bidra med praktiske råd til helseledere, som knapt har et minutt til overs til kaffekoppen når de er på jobb? Svaret viser seg å være ja. [...] Det var med stor glede jeg så hvordan de teoretisk pregede kapitlene ledet logisk frem til ypperlige praktiske råd i siste del av boken."

P. Gulbrandsen, Tidsskrift for Den norske legeforening, 19/2009Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Halvor Nordby er professor ved Institutt for sosialvitenskap og veiledning ved Høgskolen i Innlandet. Han har doktorgrad i språk- og bevissthetsfilosofi fra University of Oxford. Nordbys forskningsinteresser er kommunikasjon, etikk og ledelse innen helse- og sosialfag. Han har en 20 prosent stilling ved Institutt for helse og samfunn ved Universitetet i Oslo.