Kommentaren (Heftet)

Forfatter:

Alf Kjetil Igland og Audun Stølås

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 128
Forlag: IJ-forlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788271473129
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kommentaren

Hvordan begripe hendelser og begivenheter i en stadig sterkere, raskere og mer fragmentert nyhetsstrøm? I denne boken møter du noen av landets fremste mediekommentatorer. Deres viktigste oppgave er nettopp å forklare hva som skjer, sette de enkelte hendelser inn i en større sammenheng og fremsette og begrunne meninger om det som skjer. Her får du deres syn på egen rolle og funksjon, og du får innblikk i hvordan de arbeider frem sine kommentarer.

Kommentaren gir også et historisk overblikk over utviklingen av kommentarjournalistikken og dens ulike sjangere. Kunsten å argumentere blir grundig belyst, blant annet gjennom en modell for analyse av argumentasjon. Det blir også satt søkelys på etikken innen dette feltet, der både skitne triks og tvilsomme gråsonemanøvrer blir avslørt. Det samme gjelder kommentarskribentens egne fordommer. Arbeidet med en kommentarartikkel blir gjennomgått trinn for trinn, og du får en rekke eksempler på kommentarer i norsk presse

Til toppen

Forfatter(e)

Alf Kjetil Igland (f. 1949) er cand. philol., førstelektor og har hatt stillinger og verv i media og akademia, som Fædrelandsvennen, NRK Sørlandet, NLA Mediehøgskolen Gimlekollen og Universitetet i Agder. Som pensjonist er han aktiv som forsker og sakprosaforfatter med emeritusavtale med UiA.

Audun Stølås har mer enn 30 års erfaring som journalist i avis og nyhetsbyrå. De siste årene har han arbeidet som høgskolelektor ved journalistutdanningen på Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, der han underviser i journalistikk og samfunnskunnskap.