Kode 1 og 2 Informasjonsteknologi vg2, vg3 (LK06)

Kode 2 Informasjonsteknologi 2 Lærebok (2016) (Heftet)

HTML5 og JavaScript

Forfatter:

Gløer Olav Langslet, Yngve Vindal Eriksen og Anders Haugeto

Nå kan du få digitale vurderingseksemplar. Raskere og mer miljøvennlig!
Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202447908
Kategori: Informasjonsteknologi 2
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Informasjonsteknologi 2
Nivå: Vg2, Vg3
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Kode 2 Informasjonsteknologi 2 Lærebok (2016)

Kode 2 (2016) er en lærebok til Informasjonsteknologi 2 med HTML5 og JavaScript. Ny utgave av Kode 2, informasjonsteknologi 2 til fagfornyelsen, blir utgitt våren 2022.

Kode 2 – alt i en bok!
Kode 2 er en ny lærebok skrevet for Informasjonsteknologi 2 med HTML5 og JavaScript. Læreboken dekker hele læreplanen i Informasjonsteknologi 2 på Vg2/Vg3. Boken inneholder teori, oppgaver og sammendrag og dekker kompetansemålene til de tre hoveddelene: Programmering, Planlegging og dokumentasjon og Multimedieutvikling.

Informasjonsteknologi 2 med HTML5 og JavaScript
Kode 2, legger til rette for mest mulig aktiv deltakelse fra elevene og har oppgaver underveis i læreboken. Hvert kapittel starter med en oversikt over hva elevene skal lære. Teorien er bygd opp med en grunnleggende tekst som forklarer koden og morsomme eksempler som belyser teorien. Kapittel 1 inneholder grunnleggende HTML og CSS, for de elevene som ikke har tatt Kode 1 eller hvis de behøver en repetisjon. Teorien er forklart så grundig at elever uten forkunnskaper vil henge med. Vi har vi lagt vekt på at elevene raskt skal komme i gang med kodingen. Etter hvert delkapittel finner du derfor flere Prøv selv-oppgaver. Løser eleven disse oppgavene får de god trening i å programmere. Sist i hvert kapittel er det utfordrende Ekstrastoff for de flinke elevene og et Sammendrag som oppsummerer teorien. Stikkordregister og læreplanen har vi plassert sist i læreboka.

kode.cdu.no

Elev- og lærerressurser
Elevnettstedet kode.cdu.no inneholder en Kodeeditor. I det venstre vinduet i Kodeeditoren skrives og redigeres programmeringskoden. I det høyre vinduet i editoren vises koden. Elevnettstedet inneholder oppgaver, filer for nedlastingløsningsforslag og kodeeditoren. Lærernettstedet gir deg som lærer forslag til årsplan og PowerPoint-presentasjoner du kan bruke til undervisningen. Programvare for gjennomføring av faget er gratis.

Komponenter:
• Lærebok, alt-i-ett
• Brettbok digital utgave av læreboka
• Elevnettsted, åpent og gratis
• Lærernettsted, gratis lisens

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Langslet jobber som PhD-kandidat ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo. Tidligere har Langslet jobbet med frontend-utvikling i selskaper som Gjensidige, Point Carbon og Dagbladet, men har også lang erfaring med undervisning, både som lektor ved Sandvika VGS og som fagansvarlig på Frontend-studiet ved Fagskolen Kristiania.

Anders Haugeto har jobbet med IT-utvikling og lean i 10 år. Han var med å grunnlegge selskapet Iterate AS i 2007. Selskapet har som mål å skape et fagmiljø for entreprenørskap, innovasjon og teknologi.
Yngve Eriksen har siden 2009 arbeidet på Vågsbygd videregående skole. Der underviser han blant annet i Informasjonsteknologi 1 og 2. Våren 2015 arbeidet han også som konsulent og systemutvikler for Norsk Interaktiv.
Kode 1 og 2 Informasjonsteknologi vg2, vg3 (LK06)

Kode 1 og Kode 2 – alt-i-ett lærebøker til Informasjonsteknologi 1 og 2. Lærebøkene legger til rette for mest mulig aktiv deltakelse fra elevene og har teori og oppgaver i samme bok. Kode 1 har med både Grid og Flexbox.