Kode 1  (2021) Brettbok av Petter Bae Brandtzæg, Gløer Olav Langslet, Hossein Rostamzadeh, Eirik Solheim og Eirik Vågeskar (Nettsted)
product-metadata.product-detail.tabletBook

Kode Informasjonsteknologi 1 (Fagfornyelsen LK20)

Kode 1 (2021) Brettbok (Nettsted)

Digital lærebok informasjonsteknologi 1 programfag

Forfatter:

Petter Bae Brandtzæg, Gløer Olav Langslet, Eirik Solheim, Eirik Vågeskar og Hossein Rostamzadeh

Forfatter: , , , og
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
ISBN: 9788202696245
Kategori: Informasjonsteknologi
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Informasjonsteknologi
Nivå: Vg2
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Kode 1 (2021) Brettbok

Kode 1 (2021) Brettbok er den digitale utgaven av læreboka i PDF-format. Kode 1 (2021) er et komplett læreverk og dekker kompetansemålene i programfaget informasjonsteknologi 1 til fagfornyelsen (LK20).

Til læreverket følger det supplerende digitale ressurser med oppgaver og fordypning, se Kode Elevnettsted og Kode lærernettsted.

I Brettboka kan eleven gjøre egne notater, markere tekst, lage egne figurer, gjøre søk i teksten og benytte tekst-til-tale for opplesning av teksten.

Brettbok-utgaven kan kjøpes på www.brettboka.no. Last ned Brettboka-appen for å komme i gang, eller se prøvekapitler her: http://brettboka.no/apps. Lisensen gir tilgang til både bokmåls- og nynorskutgaven.

Les mer om læreverket Kode 1 og 2 til Fagfornyelsen LK20 på cdu.no/vgs.

Til toppen

Forfatter(e)

Petter Bae Brandtzæg er professor i medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Han har også en bistilling som sjefsforsker ved SINTEF Digital. Hans spesialområder er internett, kunstig intelligens og sosiale medier. Han forsker på hvordan vår nye digitale hverdag påvirker sosiale relasjoner og samfunnsengasjement.

Langslet jobber som PhD-kandidat ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo. Tidligere har Langslet jobbet med frontend-utvikling i selskaper som Gjensidige, Point Carbon og Dagbladet, men har også lang erfaring med undervisning, både som lektor ved Sandvika VGS og som fagansvarlig på Frontend-studiet ved Fagskolen Kristiania.

Rostamzadeh har master i teoretisk kjernefysikk fra UiO. Han har lang undervisningserfaring, og driver aktivt med utforskende undervisning ved Asker videregående skole. Hossein og hans elever har siden 2017 deltatt i et stort, internasjonalt forskningsprosjekt der de forsker på satellittbilder fra Antarktis og Arktis. I tillegg driver han en egen forskerklubb for ungdomsskoleelever i Asker. Hossein har skrevet oppgaver til en rekke kapitler i nye Kode 1.

Eirik Solheim arbeider som prosjektleder i NRKs utviklingsavdeling, og er redaktør for nettstedet NRKbeta.no. Eirik er NRKbetas teknologiguru og over gjennomsnittlig interessert i teknologi. Han har tidligere arbeidet i Accenture.

Vågeskar er sivilingeniør innen datateknologi fra NTNU i 2017. Han jobber som systemutvikler hos Knowit Objectnet, og har blant annet hatt oppdrag for kollektivselskapet Entur. Han er spesielt interessert i web-programmering og algoritmer. Til nye Kode 1 har Eirik skrevet teoridelen om algoritmisk tenkning, samt laget oppgaver til en rekke kapitler.

Kode Informasjonsteknologi 1 (Fagfornyelsen LK20)
Kode er et moderne og heldekkende læreverk til programfaget informasjonsteknologi i videregående skole og er skrevet til ny læreplan for fagfornyelsen (LK20). Med Kode kommer elevene raskt i gang med å lage nettsider med HTML og CSS og programmere i JavaScript.