Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen (samisk utgave) (Innbundet)

Forfatter:

Thorbjørn Egner

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1983
Antall sider: 93
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Samisk
Originaltittel: Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen
ISBN: 9788250405875
Om utgivelsen Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen (samisk utgave)

I Hakkebakkeskogen møter du Morten Skogmus, Bakermester Harepus, Mikkel og flere. Denne utgaven er oversatt til samisk.

Til toppen

Forfatter(e)

Thorbjørn Egner (1912–1990) vokste opp på Kampen i Oslo. Han var utdannet tegner og arbeidet noen år som reklametegner og dekorasjonsmaler. Samtidig begynte han å skrive for barn. Blant de første barnebøkene var fortellingene om Ola-Ola og Jumbo som dro ut i verden. Senere ble Karius og Baktus og Musikantene kommer til byen laget som hørespill i lørdagsbarnetimen.

Thorbjørn Egner var en allsidig kunstner. Han var tegner, grafiker, scenograf, dramatiker, visekomponist og forfatter. Han illustrerte som oftest sine egne bøker. Egner skrev også lesebøker for grunnskolen og utga dokumentarbøkene Gamle hus i Vågå og Gamle hus i Rauland. Thorbjørn Egner gjendiktet også A.A. Milnes bøker om Ole Brumm og vennene hans til norsk.

Bøkene om Karius og Baktus, Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen og Folk og røvere i Kardemomme by er utgitt i flere land, og skuespillene blir oppført på teatre rundt om i hele verden. Karius og Baktus er i tillegg foreviget gjennom Ivo Caprinos dukkefilm, og i Kristiansand Dyrepark er det bygget en Kardemomme by i full målestokk.

Anders Heger har skrevet biografi om Thorbjørn Egner.