Klar

Klar app (App)

Fagspråk i yrkesfagene. Bestilles fra proxi.no

Forfatter:

Rhonda Nes Lothe og Hilde Vikse

Forfatter: og
Innbinding: App
Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
ISBN: 9788202733605
Kategori: Helse- og oppvekstfagene og Arbeidsliv og jobbsøk
Fag: Arbeidsliv og jobbsøk, Helse- og oppvekstfagene
Nivå: Spor 1 - A2, Spor 1 - B1, Spor 2 - A2, Spor 2 - B1, Yrkesfag Vg1, Yrkesfag Vg2
Komponent: Digital ressurs
Om utgivelsen Klar app

KLAR – app er en motiverende digital ressurs med morsmålsstøtte som gjør det enklere å lære et fagspråk. Ta kontakt med Proxi for bestilling.


KLAR-serien tilbyr en egen app som inneholder samme ord og uttrykk som praksisordbøkene. I KLAR – app har elevene mulighet for å få opplest ordene på norsk. Appen tilbyr også skriftlig morsmålsstøtte på seks ulike morsmål: engelsk, arabisk, somali, tigrinja, polsk og litauisk.
Det er mulig å legge til egne ord og bilder, og på den måten bygge sin egen praksisordbok, og bli enda bedre forberedt på praksis og arbeidsliv. KLAR – app har dessuten en spillfunksjon som gjør det engasjerende å øve på ord og uttrykk.

Appen gir mulighet for læring hvor som helst og når som helst – elevene kan enkelt ta i bruk læremiddelet når de har behov for det: på skolen, hjemme og ute i arbeidspraksis.

KLAR – app finnes for fem yrkesfag:
Helse- og oppvekstfag,
Bygg- og anleggsteknikk,
Restaurant- og matfag,
Teknologi- og industrifag,
Salg, service og reiseliv

Priser:
1–39 lisenser: 249 kr/lisens
40–99 lisenser: 229 kr/lisens
100– lisenser: 209 kr/lisens

Appen selges som årslisens. Den krever innlogging og er klar for Feide 2.0-brukere.

Til toppen

Forfatter(e)

Lothe er utdannet lektor i IKT i læring og har videreutdanning i veiledningspedagogikk og norsk som andrespråk. Lothe jobber på Haugaland videregående skole som koordinator for Studiesenteret og minoritetsspråklige elever. Hun underviser også i norsk og norsk som andrespråk og jobber med tilrettelagt undervisning i alle fag.

Lothe brenner for pedagogisk bruk av digitale verktøy i skolen og jobber daglig med å finne gode metoder for å lære språk i teknologirike klasserom. Sammen med Hilde Vikse er hun gründer i firmaet Proxi AS som har utviklet KLAR-serien, en ressurspakke for språkopplæring.

Vikse er utdannet lektor i fransk og engelsk og har videreutdanning i norsk som andrespråk. Hun jobber på Haugaland videregående skole som språklærer i engelsk, fransk og norsk som andrespråk, samt med tilrettelagt undervisning i engelsk.

Vikse er opptatt av hvordan språk læres, og i hverdagen jobber hun med å finne gode metoder for begrepsforståelse og utvikling av språkkompetanse. Sammen med Rhonda Nes Lothe er hun gründer i firmaet Proxi AS som har utviklet KLAR-serien, en ressurspakke for språkopplæring.

Klar
KLAR-serien lærer minoritetsspråklige elever på yrkesfag fagspråket de trenger på en oversiktlig og innovativ måte. Ordbøker og app gir en innføring i ord og uttrykk og gjør elevene klare for skolearbeid og praksis innen fem yrkesfag. KLAR fører fagspråket inn i norskopplæringen og passer også godt for voksne innvandrere som skal i arbeidspraksis eller forberede seg til en yrkesfaglig utdanning.