Debatten om hvordan få til kjønnsbalanse i næringslivet går høylytt i det norske samfunnet. Mange mener mye om hvorfor vi bør ha kjønnsbalanse og hvorfor vi ikke har det. I Kjønnsbalanse i ledelse tar forfatteren for seg en rekke forestillinger og begreper knyttet til kjønn og ledelse:
Hva er forskjellen på kjønnsmangfold og kjønnsbalanse?
Hvordan er kvinner og menn like og ulike som ledere?
Hvordan henger maskulinitet og femininitet sammen med kvinnelig og mannlig ledelse?
Hindrer det såkalte glasstaket dagens kvinner?
Hvordan oppnå kjønnsbalanse i ledelse?
Boken er aktuell for studenter i organisasjon- og ledelsesfag. Den gir leseren faglig grunnlag for å ta stilling i den politisk ladete debatten. Hensikten er at ledere, HR-ansvarlige og ledermotiverte kvalifiserte kvinner skal kunne se flere muligheter enn hindringer.
Anne Grethe Solberg er utdannet organisasjonssosiolog med PhD i fagfeltet kjønn og ledelse fra Universitetet i Oslo. Hun har i en årrekke arbeidet som lederutvikler med oppdrag knyttet til kjønn i organisasjoner. Solberg driver sitt eget selskap – Gender Consulting – og er ansatt ved AFI - Arbeidsforskningsinstituttet som seniorforsker. Tidligere arbeidsgivere er Capgemini, Ernst & Young og ISCO Group. Hun har blant annet vært medforfatter av boken Kvinner og ledelse – gjennom glasstaket, som kom i 1995 på Aschehoug forlag. I 2012 ble hun kåret til Årets konsulent på bakgrunn av resultatene hun har oppnådd med å kjønnsbalansere bedrifter.